22.9.2010

Tour de Helsinki, 2010

TdH on takana ja katse ensi sunnuntaihin, niin johan alkaa jo mietittymään koko ½maraton ja sen mielekkyys näillä juoksukilometreillä.

TdH oli mulle suhkot kova. Keskisyke oli 155, joka kertoo, että PK-alueen yläpäässä mentiin. Todellisuudessa siis osa matkasta vedettiin vauhtikestävyysalueella. Ensimmäiseen 11 km kului yli ½tuntia ennen kuin päästiin ajamaan vapaasti sekä pidimme kaksi taukoa. Ensimmäinen tauko tuli aika aikaisessa vaiheessa, kun totesimme molemmilla olevan turhan paljon päällä. Seuraava tauko oli Paippisissa, n 100 km kohdalla. Juomapullojen täyttö ja lyhyt evästauko.

Tällä kertaa energia ei loppunut, mutta vääntö jaloista loppui tuossa 90 km jälkeen. Kellonkosken nurkilla meidän vauhti tippu ensimmäisen kerran todella alas. Tuli vaan sellainen hetki, kun ei kulkenut. Mutta yllättävästi vielä lopumatkalla vauhti nousi jonnekin 28-32 km/h, mutta ylämäkiosuuksilla vauhti tippui dramaattisesti. Rehellisesti voin sanoa, että lopussa jokainen nousu, pieni pienikin, tuntui. Jos vääntö loppuu, niin se loppuu.

Maaliin päästiin ilman rengasrikkoja ja kolareita. Valitettavasti matkan varrella ambulanssit eivät turhaan olleet. Huoltoautollakin oli kiireinen päivä. Ainakin sillä keskimäisellä.

Keskisykkeistä vielä, niin treenikaverini ka syke oli 113. Meidän sykkerajoissa on eroa, mutta tuon mukaan mun ka syke olisi pitänyt olla tuolla 135 kohdalla. Hän siis veti kevyen peruskuntolenkin, mun vetäessä pk-vk -lenkin.

Kuntoerosta huolimatta ensi kesänä lähdetään jälleen Ruotsiin polkemaan. Tosin hän jo laskeskeli, että Vätternrundan voisi vetää 2 tauon taktiikalla ja pitää keskivauhdin 27 km/h. Pystyn hyvin pitämään tuon keskivauhdin 30 km lenkillä, mutta nyt kyse on 10 kertaa pidemmästä matkasta. Toisen haasteen hän heitti myös: Joroisissa 4kymppisten naisten kilpasarjaan ja pronsille. Ai miten niin ylioptimistisia ja kovia tavoitteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)