24.9.2010

Veden pärskettä!

Rohkeasti saavuin ”Konkareiden” uintitreeneihin torstaina. Viimeksi paikalla ei ollut uintivalmentajaa eikä montaa polskijaa. Tänään kummallekin radalle riitti kauhojia. Tästä tuli ensimmäinen todellinen uintitreeni triathlonseurassa.

Valmentaja iski heti mun tekniikkaan. Oletko huomannut sitä ja tätä. Johtuu osaksi tästä. Ja kun olin saanut pääni kohdalleen, teki hän seuraavan täsmäiskun, hengitys. Kiltisti otin hengitykset joka kolmannelle. Onneksi osaan hengittää molemmilta puolilta. Eikä kaksi ilman kolmatta: potkut. Potkin ns nelitahtia ja jokaisen neljännen potkun jälkeen jännitän jalat paikoilleen hengityksen ajaksi. Siis kuusitahtipotkut peliin.
Jos viimeiset yli 30 vuotta on uinut väärin, niin kyllä tällä uintivalmentajalla saa olla pitkäpinna ennen kuin vanhat opit väistyvät selkärangastani. 

Juuri tekniikan takia halusin osallistua torstain uintiryhmään. Tiedän, ettei uintini ole sulavaa ja käytän turhaa energiaa vedessä pomppimiseen.  Mikähän vieteri muhun on sujahtanut kun juoksussa ja uidessa pompin?
Luulitteko, että näin helpolla päästiin? Ei todellakaan, keuhkojakin piti laajentaa; siis 300m vaparia siten, että 200m hengitys joka kolmannella käsivedolla. Tämä on ihan ok, ei tuota ongelmia. Mutta viimeinen 100m hengitys joka VIIDENNELLÄ. Ei mulla ole noin laajoja keuhkoja! Myönnän! Pari kertaa oli otettava useammin happea. Toinen 300 m vaparia ja  hengitys joka neljännellä käsivedolla. Mutta olihan tässäkin juju takana. Viimeinen satanen piti hengittää siltä puolen, jolta se on hankalempi. Ja mulla se on oikea puoli. Uskomattoman raskasta. Tuntui kuin happi loppuisi jokaisen piikin (25m) jälkeen. Volttikäännökset jätin suosiolla väliin. Käsi päätyyn ja vetämään happea.

Myönnettävä on sekin, että sain todella pitää vauhtia yllä. Eivät päästäneet mua helpolla, kun laittoivat mut uimaan ensimmäisenä uusien ”konkareiden” radalla. Viereisellä radalla uivat vanhat ”konkarit” ja kilpailuvietin omaavani en halunnut jäädä hurjasti jälkeen viereisen radan uimarista.  Mulla ei ehkä aivan mennyt PK-treeninä tämä uinti. Mutta sain hyvää vauhtitreeniä Kuopiota ajatellen. Oman valmentajani kanssa saatamme olla hiukan eri mieltä asiasta ottaen huomioon eilisen ”75min” juoksutreenin, joka vähän venähti.
Tunnin jälkeen jäin vielä uimaan omia juttujani 200sku, 4x25m Pu , käsivetoja (ajatukset karkasivat ja sekosin laskuista) + 400m verr. Tästä tuli puolentoista tunnin treeni kaiken kaikkiaan. Ei paha ollenkaan!

BTW! Sillä toisella radalla uiva vaikutti siltä, että hän kellui mun kauhoessa sen perässä viereisellä radalla. Ja kyseessä ei tällä kertaa ollut mies, vaan pienen pieni siro lihaksikas nainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)