29.2.2012

Mikä "maksaa"?


Aurinko paistaa ja linnut visertävät, vaan en ole vieläkään ilmoittautunut Joroisille. Muutenkin ensi kesän suunnitelmat ovat auki. En ole saanut tehtyä päätöksiä, pelkästään jahkailua.

Hotellin olen varannut mahdollisuudella peruuttaa varaus. Minkä vuoksi en ole ilmoittautunut kauden tärkeimpään kisaan? Siihen, mihin kaikki treeni tähtää? 

Ehkä rimpuilen ajatuksen kanssa siirtymisestä kuntosarjasta ikäsarjaan.  Kuntosarjassa ei erottuisi, ei osallistujalistalle eikä tuloslistalla. Olisin yksi muiden joukossa. Ikäsarjassa ei ole montaa osallistujaa, ja heidän aikansa eivät ole hurjan kaukana omastani. Uskallanko lähteä mukaan tuohon porukkaan? Pelkäänkö epäonnistumista? Tunnenko itseni epäonnistuneeksi ja treenin turhaksi, jos olen ikäsarjani viimeinen? Riittääkö kuntoni kilpailemaan ikäsarjassa? Onko hölmöä lähteä ikäsarjaan maantiepyörällä? Ilmasssa on paljon kysymyksiä, joista heijastuu epävarmuus.

Viime vuoden kisassa lähes kaikki meni pieleen (huonosti nukuttu yö, aamulla olisin halunnut vaan nukkua, veteen mennessä jalat painoivat, pyöräilyssä ketjut irtosivat kerran, toinen ja kolmas pyöräilykierros ei tuntunut laisinkaan hyvältä, juoksu osuudella ensimmäiselle kierroksella jokainen askel vihlaisi jalkapohjasta, nesteen eivät pysyneet sisällä, energia ei imeytynyt, maalissa olin turvoksissa), mutta maaliviivan ylitin. 

Oma tavoite on selkeä, mutta sarja ei. Tavoittelen tasaisen hyvää suoritusta. Maalissa oloa, että tein parhaani, enempää en olisi pystynyt, mutta oksentaa en halua tai muuten voida pahoin. Paria metriä ennen maaliviivaa haluan tuulettaa samalla riemulla kuin ensimmäisen puolikkaan jälkeen. Aitoa onnistumisen iloa. Tulin, tein sen ja voitin itseni! 
 

4 kommenttia:

  1. Sama juttu täällä! Ilmoittautumatta, kun en tiedä mihin sarjaan ilmoittautuisin (yleinen vai kunto). Toiset sanoo toista ja toiset toista. Yleisessä jään toki kauas kärjestä, luultavasti viimeinen. Mä kyllä pelkään sitäkin, että jään uinnissa jalkoihin.

    Mä sanoisin, että ilmoittaudu ihmeessä ikäsarjaan! Kyllä siellä muutkin maantiepyörällä ajavat. :)

    VastaaPoista
  2. Samaa on pohdiskeltiin täälläkin, ja päädyin kilpasarjaan. (U23, pahainen teini kun olen...) Ja aion mennä sinne ihan kylmän viileästi maantiepyörän kanssa, enkä usko että se lopputulokseen vaikuttaa kovin oleellisesti. :) Eli anna mennä vaan!

    VastaaPoista
  3. Lueskelin juuri viime vuoden kisakokemuksiasi ja ei voi todeta muuta kun että huh huh, näinkin voi siis käydä, ei ikinä tiedä mitä matka tuo tullessaan..:S Nostan hattua sinulle,hienosti olet taistellut ongelmia vastaan :)

    Ja näinhän se varmaan on, kun alkaa kisoja olla alla niin alkaa miettimään riittääkö se itsensä voittaminen enää vai pitäisikö siihen saada jotain muutakin haastetta mukaan ;)

    VastaaPoista
  4. Annan itselleni aikaa maaliskuun puoleen väliin. Silloin on tehtävä päätös.

    Ninni; Sun uintivauhti tuntuu olevan kohdillaan. Viime vuonna lähtö ei ollut porrastettu, mutta rannalle oli merkattu tavoiteaikoja. Kukin valitse itselleen sopivan kohdan oman tavoiteajan perusteella. Näin ei ollut vaara jäädä jalkoihin eikä tulla yliuiduksi.

    Iina; Olen samaa mieltä kanssasi, että tuskin loppuaikaan tulisi suurta muutosta pyörää vaihtamalla. Muiden viilletessä ohitse upeilla tripyörillä, niin mielessä saattaa käydä jälleen ajatus pyörän vaihdosta ;).

    Hanne; Kiitos! Viime kesä oli todellakin melko tuskainen. En toivo kenelläkään samanlaisia ongelmia kuin minulla oli. Toivon, että ensi kesän kisat saisin vedettyä samalla rentoudella ja fiiliksellä kuin edeltävänä vuonna. Vielä syksyllä motivaatio oli kateissa eikä treenaaminen tuntunut mielekkäältä. Rauhallisen syksyn jälkeen treenit kulkevat ja motivaatio on kohdillaan. Toivottavasti näin jatkuu heinäkuun puoleen väliin asti ;).

    VastaaPoista

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)