27.2.2012

Mastersuintiryhmä löytynyt


Viikon 8 treenit menivät kokonaisuudessaan onnistuneesti. Tein myös päätöksen uimaseuran vaihtamisesta.

Kolme vuotta sitten liityin naapurikylän uimaseuraan, jossa oli aktiivinen mastersryhmä.  Aktiivinen tuo oli, mutta valmentajaa siellä ei ollut silloin eikä ole edelleenkään.  Puolitoista vuotta sitten aloin käymään HelTri:n uintitreeneissä, jotka olivat todella hyviä ja erittäin pätevä valmentaja. Ongelmaksi vuosi sitten tuli työkiireet ja pitkät päivät, jolloin en ehtinyt treeneihin. Tuolloin siirryin Mäkelänrinteeseen, jossa oli mahdollisuus uida pitkällä radalla. Kesän jälkeen kuulin, että HelTri:llä oli enää yksi rata käytössä ja ryhmä täynnä. Tri-Lahdella on oma uintivuoronsa perjantai-iltaisin, mutta tuolla ei ole valmentajaa. Lisäksi ei ole mitään mieltä ajaa tuntia per suunta tunnin treenin vuoksi.

Viime vuoden lopulla aloin uudelleen etsimään aktiivista mastersryhmää. Tiedän puutteeni uinnissa, mutta tekniikka ei korjaannu ellei sitä jatkuvasti joku ole korjaamassa eikä vauhti kasva uidessa samaa vauhtia treenistä treeniin.

Kävin tutustumassa paikallisen uimaseuran mastersryhmään, joka todellisuudessa ei kyllä ole mastersryhmä. Ryhmä koostuu n. 18-20 ikäisistä juuri aktiivisen uintiuransa päättäneistä uimareista. Muutaman kerran kävin heidän kanssaan uimassa, mutta treenit eivät olleet sitä mitä itse hain.

Olen ollut tietoinen, että Tuusulassa on mastersryhmä, jolla on valmentaja. Olen kuitenkin pitänyt matkaa hiukan ongelmallisena.  Kiukun kasvaessa ja huomatessa, että muut kehittyvät hurjaa vauhtia päätin ottaa yhteyttä Tuusulan uimaseuraan selvittääkseni mahtuisiko heidän mastersryhmään vielä yksi uimari.

Viime viikolla kävin tutustumassa heidän treeneihinsä ja sain erittäin positiivisen vaikutelman. Treenit sopivat omaan tarpeeseen, ryhmää valmentaa kokenut valmentaja ja ryhmässä on itseäni kovempia uimareita.  Treeniajat ovat järkevät. Bonuksena on, että nykyisen salikorttini maksuun sisältyy uimalan sisäänpääsy. Pääsen siis uimaan ja uimahallin salille maksamalla salin kk-maksun. 

Seuraa pääsen edustamaan vasta ensi kaudella, sillä lisenssin olen maksanut kaudella 2010-2011 edustaen toista seuraa. Olematta edustamatta mitään seuraan kaudella 2011-2012, pääsen edustamaan uutta uimaseuraa ilman seurasiirtoja ja siirtomaksuja ensi kaudelle, joka alkaa elokuussa. 

Treeniviikko päättyi pitkään pk-juoksuun ja viikolla väliin jääneen vk-juoksun tekemiseen. VK-juoksun olisin jättänyt väliin, mikäli jaloissa olisi ollut hiukankin epämiellyttävää tuntemusta. Mutta aamupäivän pitkän lenkin aikana jalat tuntuivat kevyiltä ja lenkin jälkeen ei ollut mitään epämiellyttäviä tuntemuksia.

Koska ulkona ei ollut mitään asiaa juosta kovaa, lähdin illalla salille valtaamaan yhden juoksumatoista. Lämmittelyn jälkeen sama keveys oli edelleen, joten nopeutta nostamaan. Viisi kertaa nostin nopeutta säännöllisin väliajoin. Olisin halunnut juosta pidempäänkin, mutta annetaan juoksunälän kasvaa pitämällä maltti treeneissä.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)