25.10.2010

Tunnelmia triathlonleiriltä

Perjantaina klo 17 alkoi leiri suoralla toiminnalla - juoksutekniikkaharjoitteilla mm. loikkija, lyhyitä askeleita, päkiöillä etenemistä. Harjoitteita, joita tulisi tehdä useammin kuin kerran tai kaksi vuoteen. Triathlonistit ilmeisesti harjoittelevat pikavaihtoja myös leirillä. Muuta syytä en löytänyt aikatauluun, juoksutekniikkatreeni päättyi klo 18 ja uintitreeni alkoi klo 18 viereisessä rakennuksessa. Taisin olla viimeinen, joka pulahti altaaseen. 

Keskimmäisillä radoilla uivat nopeimmat uimarit ja reunaradoilla hitaimmat. Valitsin niiden välistä, mutta ei mennyt kauaa, kun valmentaja opasti siirtymään keskimmäiselle radalle. Muutaman kierroksen jälkeen kaduin siirtymistä, mutta pinnistelen loppuun saakka samalla radalla vaikka puhti loppui puolen tunnin jälkeen. Aamuinen kahden tunnin lenkki ja juuri ennen uintia tehdyt tekniikkaharjoitteet verottivat oman osuutensa. Myös energiavajetta oli ehtinyt kehittymään liikaa.

Päivällisellä ruoka maistui. Perjantai-iltana saimme kuunnella paria erilaista kisaraporttia viime kesän kisoista sekä luennon D-vitamiinista. Ensimmäinen päivä päättyi klo 22. 

Toiseen leiripäivään päästiin kiinni klo 7:00 alkaneella "kevyelle" aamulenkille. Aivan varmasti se oli kevyt näille huipuille, mutta mulla sykkeet nousivat ja vauhti alkoi hiipua - jälleen kerran - 30 min jälkeen. Luotin treenikaveriini. Jos mä näännyn, hän todennäköisesti hölköttelee loppumatkan mun kanssa. Porukan kärjestä jäimme, mutta emme kuitenkaan niin paljoa, ettemmekö olisi ehtineet mukaan mäkivetoihin. Pikainen suihku ja aamupalalle, joka totuuden nimessä maistui.

Aamiaisen jälkeen oli toinen ryhmä uimassa ja meillä muilla oli mahdollista omaehtoiseen treeniin. Perjantaina uintitreenin perusteella, päätin käyttää tämän mahdollisuuden lepäämiseen.

Lauantain uinti meni siinä mielessä paremmin, että osasin välttää kovimpien menijöiden radan. Ensimmäisen tunnin olin vetovastuussa ennen kuin tajusin, että perässä tulijalla on enemmän potkua kuin antaa ymmärtää. Suosiolla sain hänet vetämään viimeiset kovat sarjat. Mun jalat olivat jo veteen tullessa ilmoittaneet: ”enough is enough”

Puolentoista tunnin uintitreenin jälkeen lounas maistui erinomaiselta. Ruokaa sulateltiin kolmen eri luennon avulla sekä kevyellä fillarilenkillä, jonka teimme treenikaverin kanssa kahdestaan. Mulla menee oma aika vaatteiden vaihtoon ja siirtymiseen, joten muut ehtivät mennä. Lyhyen pyörittelyn jälkeen pikainen vaatteiden vaihtoa, ja siirtyminen halliin harjoittelemaan juoksunopeutta harjoittavia tekniikoita. Valitettavasti osa harjoitteista oli liian kovia polvilleni ja tein kevyempiä versioita.

Pääsin myös olemaan, tahtomattani, esimerkkinä siitä mitä tapahtuu juostessa kovaa kengännauhat auki. Astuin nauhan päälle sen verran, että tasapaino horjahti ja lensin pitkin pituutta radalle. Häpeän lisäksi sain komean mustelman polveeni. 

Suihku ja päivälliselle. Lauantai päättyi miellyttävästi rauhalliseen tukilihasharjoitteluiden opetteluun ja venyttelyyn. Mistähän saisin itselleni pienen jumppahuoneen, jonne mahtuisi jumppapallon lisäksi myös pyörä, televisio, soitin, ……..

Sunnuntaipäivä alkoi avantouinnilla (lue pulahdus) ja ohrapuurolla mansikoiden kera. Kunpa olisi vielä saanut jättimukin maitokahvia.

Viimeiseen leiripäivään mahtui tunnin uintitreeni sekä 10 km sauvakävelylenkki. Pyöräilylenkki jäi väliin teiden ollessa vielä hiukan jäiset eikä mun pyörän renkailla ole mitään asiaa liukkaalle teille.

Kiitos leirin järjestäjille, valmentajille sekä kaikille leiriläisille!

Kotiin palattua pikainen vaatteiden vaihto, meikit matkaan ja taas menox. Kohteena syntymäpäivät, jonne ajoituksemme oli oiva. Suoraan kakkujen kimppuun ja seuraamaan päivänsankarille omistettua vatsatanssiesitystä. 

Huomenna ainoastaan kevyen kevyttä liikuntaa ja venyttelyä. Kroppa kaipaa palauttelua
Viikonlopun saldo on 10h 20min jakautuen seuraavasti:
Uintia 3h 30min
Pyöräilyä 30min
Juoksua 2h 50min (sis perjantaiaamun)
Juoksutekniikkaharjoitteita 2h
Sauvakävelyä 1h 30min


Lopuksi erään leiriläisen kommentti sunnuntain lounaalla:” Arvatkaas mikä täällä on parasta? Täällä ottaessa ison annoksen ruokaa lautaselle on seurassa aina joku, joka ottaa vielä enemmän”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)