14.10.2010

Julkisia kulkuneuvoja ja priorisointia


Viime viikon alun kuljin kurssille julkisilla kulkuneuvoilla. Maalainen stadissa ja kaikki on mahdollista. Vaihdot kulkuneuvojen välillä sujuivat hyvin, mutta Ruoholahdessa sitten suunnistin metroasemalta väärään suuntaan.  500 metrin matkasta tuli yli 1.5 km:n matka ja 15min myöhässä kurssin ensimmäisenä päivänä.
Yllättävää oli kuinka nopeasti metrolla pääsee keskustasta Ruoholahteen ;). Tiistaina oli sitten todellinen ”tulikoe” VR:lle ja minulle. Kurssi päättyi klo 16 Ruoholahdessa. Spindesalissa piti olla ennen klo 18, väliin mahtui matkat jalan, metrolla, junalla ja omalla autolla sekä auton tankkaaminen. Spindepyörän päällä olin 22 min vaille klo 18. Ei yhtään hullumpi suoritus.

Viime viikon tiistaina kävin tutustumassa toisen salin spindetuntiin. Tunnin rakenne oli hyvä maantiepyöräilyä ajatellen. Rehellisesti pidin tunnin rakenteesta. Mutta ilmapiiri tuolla toisella salilla oli kaukana siitä kotoisesta tunnelmasta, joka vallitsee normi salilla. Asiakkaat eivät jutelleet toisilleen eikä ohjaaja ottanut edes alkeellisinta kontaktia polkijoihin. Liikunnallinen tavoite täyttyi. 

Tiistain normi uinti vaihtui kurssimateriaalin pänttäämiseen ja testikoekysymyksien läpikäymiseen. Tiistai vaihtui keskiviikoksi ennen kuin pääsin nukkumaan.

Keskiviikkoaamuna vielä uutta asiaa ja iltapäivällä sertifiointitenttiin. Jännitti aivan valtavasti. Illalla en vaan jaksanut tehdä muuta kuin olla. Opiskelu on rankkaa! Taisin muuten tuhota valtavan määrän suklaakeksejä illalla.

Torstaina starttasin päivään ajatuksella mennä uimaan illalla ja jättää väliin Ten thousand wave –näyttelyn. Rankan iltapäivän jälkeen tulin siihen tulokseen, että aivan liian harvoin tulee harrastettua kulttuuria. Suuntasin siis taidehallille. Illan jälkeen ei yhtään kaduttanut treenien jättäminen väliin. Näyttely oli koskettava.

Jos tähän mennessä viikon treenit ovat olleet heikolla tolalla, niin perjantaina sitten otin vähän takaisin. Lähes kahden tunnin fillarointi treenikaverin kanssa, jonka jälkeen suuntasin seuran kuntopiiriin. Sitä ei uskalla jättää väliin, sillä joka viikko kutakin liikettä tehdään 5 sekuntia pidempään kuin edellisellä viikolla. Itse kuntopiirin liikkeet vielä onnistuu vaikka yksi viikko jäisi väliin, mutta se vatsalihastreeni kuntopiirin päätteeksi.  Nyt jo alkaa lankut eri versioissa tehdä tiukkaa. 

Viikon matalalento ei päättynyt perjantai-iltaan vaan oli harjoittelua lauantaille. Aamulla kauppareissu + asiointia kaupungilla, ruuan laittaminen perheelle ja appivanhemmille, jotka tulivat juhlistamaan tyttäremme 18-vuotissyntymäpäivää. Ruuan jälkeen kahvipöytä koreaksi ja kummitkin saapuivat kilistelemään shampanjalaseja. Vielä vieraiden ollessa alkoi edellisen kattauksen siivoaminen ja viimeisen laittaminen. Kolmanteen kattaukseen sisältyi mm. pitsan paistamista. Samalla piti ehtiä valmistautumaan siirtymään juhlistamaan ystävämme 50-vuotissynttäreitä sekä hänen appensa pyöreitä vuosia.Onneksi kaikki juhlat olivat samalla paikkakunnalla.

Päivän viimeisiin juhliin saavuimme noin puolitoista tuntia myöhässä, mutta vielä ehdimme nauttimaan pitopöydästä. Kekrijuhlat vaihtuivat bileisiin, samoin vaatetus maalaispuvuista vaihtui hehkeisiin bilevaatteisiin. Ja lauantai vaihtui sunnuntaiksi ennen kuin pääsin vaaka asentoon. Tästä päivästä voisi kyllä merkata parin tunnin treenin itselleen.

Sunnuntaina kotona oli rauhallista ja täysi-ikäinen tyttäremme hoiti emännän tehtäviä siivoamalla illan jälkiä. Uskallan väittää, että neidillä oli kankkunen kyläilemässä koko sunnuntaipäivän.

Viikko päättyi rauhallisesti lähes kahden tunnin juoksulenkkiin ja hemmottelevaan jalkahoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)