8.1.2012

Vuoden 2012 ensimmäinen treeniviikko takana


Joulu on poistunut talosta ja ensimmäinen pakkaskeli saapunut. Lämpömittari näytti -13 sopiessani tarkemmin tämän päivän juoksusta. Koko matkan lievä kylmyys tuntui reisissä. Alkumatkan maltettiin mennä rauhallisesti, mutta vauhti kasvoi loppua kohden. Reisissä painoi viikon treenit ja varsinkin lauantain spinde. Ehkä myös viikonlopun vierailut painoivat ;).

Mitä siis viikkoon on mahtunut?
Lauantai-illaksi oli käynyt kutsu syömään ja viettämään iltaa treenikaverin perheen luokse. Ruoka oli maittavaa ja seura mahtavaa. Puhetta riitti ja puolen yön aikaan totesimme, että on aika siirtyä nukkumaan.

Perjantaina pika-visiitti tuttavaperheen luokse ja sieltä suoraan matka jatkui lapsuudenystäväni luokse viettämään iltaa pizzan ja viinin kera. Ilta ei myöhään jatkunut. Ikäkö painaa? Aamulla oli herätys klo 8:30. Olin sopinut lähteä treenikaverini kanssa tutustumaan triathlonseuran spindetuntiin paikallisella kuntosalille.

Pienten aamuhaparointien jälkeen olin löytänyt tieni spindesalille. Salissa oli x-bike:t. Ensimmäistä kertaa kokeilin polkea moisilla pyörillä. Mielenkiintoinen tuttavuus, joka kieltämättä ei anna anteeksi tekniikkavirhettäni kuten spinning-pyörät, joilla olen polkenut. Putkelta polkeminen ei onnistunut alkuunkaan, joten reidet onnistuin saamaan kipeiksi jännittämisestä. Toisella tunnilla en noussut putkelle kuin ainoastaan todella raskaissa osioissa. Toinen tunti oli  flowride –tunti.  Ensimmäistä kertaa tämäkin. Ohjaaja laittoi meille kartan, josta nähdään kuinka monta minuuttia mennään ja milläkin sykkeellä. Auttoi hahmottamaan tunnin rakennetta sekä tarkkailemaan omia sykkeitä. Jostain syystä omat sykkeet eivät tahtoneet millään nousta vauhtikestävyys II –tasolle. Kenties energiavajetta, epäilys omasta kunnosta, peruslaiskuus. Syitä on varmaan monia. Aivan viimeiset 5min mäkiosuuksissa sain sykkeet nostettua tavoitetasolle.

Sali on viihtyisä, joskin sokkeloinen. Ja kivaa oli treenata seurakavereiden kanssa. Tuskin jäin yhteen kertaan. Kenties ensi kerralla käydään polkemassa kyseisen salin oma spindetunti pohjalle ennen seuran treenejä.

Harvoin jaan koko viikon treeniohjelmiani, mutta pari yksityistä kyselyä on tullut. Senpä vuoksi laitan esille tämän viikon treenit samojen kommenttien kera, jotka ovat menneet valmentajalle:

Maanantai
Core + verrajuoksu salille ja takaisin: Coretunnin jälkeen vähän salitreeniä = sosiaallista kanssa käymistä enemmänkin kuin treeniä
Venyttely

Tiiistai 
Verra juoksumatolla
Salitreeni                                   
Uinti                   

Keskiviikko
Juoksu (VK), juoksumatolla, 1 km vedot, vauhti 11.5 km/h
1. ka syke 144/palautus 1 min/
2. ka syke 153 / palautus 1 min/
3. ka syke 156/ palautus 1 min/
4. ka syke 159/palautus 1:30 min/
5. ka syke164/ palautus 1:30 min/
6. ka syke 167
 Venyttely

Torstai
Spinning
Juoksu (PK): Todella rauhallisesti. Ylävatsa kipu pakotti pysähtymään ja laskemaan vauhdin. Vauhdin laskun jälkeen, juoksu sujui ok. Vauhti ei tosin päätä huimannut

Perjantai         
Juoksu (PK), ulkona todella rauhallisesti. Aikataulu tökki.  
Venyttely                       

Lauantain        
Spinning, x-bike. Seuran treenit
                                     
Sunnuntain     
 Juoksu (PK) 12.7km. Treenikaverin kanssa. Alku matka todellla rauhallisesti, loppua kohden vauhti nousi, kuten sykkeetkin.

Kokonaistreenimääräksi muodustui reilu 11 tuntia. Ensi viikolla on sitten lepopäiviä ennen viikonlopun kovia treenejä. 

Opiskelumateriaalin pariin. Mars!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)