22.1.2012

Vatsapöpöviikko

Viime viikon sunnuntaina kesken treenin vastapöpö sai yliotteen ja perjantaihin saakka pöpö on vaivannut enemmän tai vähemmän Sunnuntaina oli lämpöä eikä mikään ruoka maistunut. Maanantaiaamuna normaali lämpö, mutta mitään asiaa ei ollut treeneihin. Tiistaina kävin uimassa. Mistään kovasti treenistä ei ollut kyse. Puhti oli poissa. Lisäksi vatsaa kipristeli pari kertaa. Samalla tavalla meni keskiviikon ja torstain treenit. Vasta perjantain uintitreenistä voi sanoa, että se oli treeni. Pientä itsensä kanssa kamppailua sain tehdä ennen kuin olin altaassa. Mutta tällaisen treenin vedin:
Verra 200 m
Bullareilla 800 m
800 (8x100 su/100vu ilman lepoa)
Bullareilla 400 m, juomatauko
400 (4x100 su/100vu ilman lepoa)
 Verra 200 m ((2(x4x25 pu, su, ru, vu))

Lauantaina olin suunnittelut meneväni seuran spindevuorolle. Aamulla pakkaaminen tuntui olevan haastavaa ja kovasti teki mieli viettää aikaa lattemukin ääressä. Ehkäpä juuri noiden vuoksi matkalla tuli pari muuttajaa. Lähtö viivästyi n 10 min, mutta ehdin käymään pikapankilla hakemassa käteistä spindetuntia varten. Parin kilometrin jälkeen tajusin, etten ollut ottanut sukkia mukaan. No, ikävää on polkea ilman sukkia, mutta sen vuoksi ei treenit jää väliin. Noin viiden kilometrin päässä päähäni pälkähti – spindekengät! Auto tien viereen ja kassia penkomaan. Ei ole kengät mukana. P….le! En ehtisi hakemaan kenkiä ja olemaan ajoissa pyörän päällä. Auton nokka kohti kohtia.

Harvoin olen auton kanssa liikenteessä lauantaiaamuisin, joten loin suunnitelma B:n. Käyn hakemassa niin juoksu- kuin spindekengät. Alkuperäisessä ohjelmassa oli tälle päivälle verraa ja salitreeniä. Ennen kuin menisin salille, päätin käydä sopimassa pyöräilytekniikkaharjoittelusta – auton ratissa kun kerran olen ja aikaakin olisi.

Sain sovittua tekniikkaharjoitteluajat. Mutta minkälaiset! Minä, joka ei viikonloppuisin saa itseään ulos ennen puolta päivää, menin lupaamaan olevani ensi lauantaina klo 8 aamulla n 20 km päässä kotoa! Ei auta, ei! Nyt on vaan saatava itsensä ylös klo 7 ja otettava aamupala autoon. Aikainen ajankohta johtuu siitä, että kyseisen liike aukeaa klo 10. Tiedän siis mitä tulen tekemään seuraavien viikkojen lauantaiaamut. Viimeistään nyt on saatava pyörä trainerin päälle, jotta voin myös kotona harjoitella tekniikkaa.

Eilen liikkeessä ei ollut muita asiakkaita hetkeen, joten juttelimme kaikenlaista triathlonista ja treeneistä. Hänellä on monien vuosien kokemusta pyöräilystä ja triathlonista – niin urheilijana kuin valmentajanakin. Hän oli kiinnostunut minkälaisia treenejä teen ja kuinka paljon. Minä taas olin kiinnostunut mitä minun tulisi tehdä, jotta saisin lisää vauhtia pyöräilyyn ja juoksemiseen. Miten saisin takareidet aktivoitua ja suunnattua lihaksissa olevan voiman vauhtiin.

Sain muutamia hyviä vinkkejä, joita päätin heti kokeilla päivän treeneissä. Juoksumatolla tein havainnon, etten juostessa käytä varpaitani vaan jätän askeleen tavallaan vajaaksi. Asiaa voisi verrata vaparin käsivetoon. Tuoko käsivedon loppuun asti vai nostaako käden liian aikaisin vedestä.

Päivän treeni piti siis olla salitreeniä verryttelyn kera. Koska minulla oli varusteet niin juoksuun kuin pyöräilyyn ja tiesin, ettei salilla ole spindetunteja lauantai-iltapäiväisin, päätin tehdä yhdistelmätreeniä: 20 min lämmittelyä juoksumatolla, jalkalihastreeniä, 20 min spindepyörän päällä, keskivartalotreeniä, 20 min spindepyörän päälla ja lopuksi vielä juoksumatolle.

Aikaa toki tuollainen treeni vaatii, mutta pidin tuosta vaihtelusta.  Ja nyt seuraavan päivän aamuna, voin sanoa, että lihaksissa todellakin tuntuu vaikka en tehnyt mitenkään isoilla painoilla lihaskunto-osuuksia. 


BTW, Vatsapöpön taltuttamiseen vaadittiin uskomaton määrä Parrotsin herkkuja ja irtokarkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)