2.1.2012

Liikunnallista Uutta Vuotta!


Ja niin pyhät ovat taakse jääneet ja vuosi vaihtui. Samalla alkoi uusi kolmen viikon treenijakso. Uuden vuoden toivotuksessa valmentajalta tuli palautetta koko ryhmälle. Treenipäiväkirjojen läpikäyminen käy kuulemma vikkelästi. Olen ollut yksi laiskemmista täyttämään päiväkirjaa. Selityksiä löytyy, mutta ei yhtään veden pitävää. Eilen siis aloitin uudelleen treenien kirjaamisen.

Joulun ja uuden vuoden välillä treenitunteja kerääntyi kohtuullisesti, mutta vähemmän kuin joulua edeltävinä viikkoina. Aattona ruokailun ja lahjojen jaon jälkeen parin tunnin kävely oli täydellinen ratkaisu. Loppuilta meni viinin ja hyvän kirjan seurassa. Joulupäivänä lähdin sulattelemaan syötyjä karkkeja ja tapaninpäivä vierähti kestitessä sukulaisia. Mukavaa oli, mutta kyllä emännöinti työstä käy.

Välipäiviin mahtui juoksua, uintia, salia ja etäpäiviä. Perjantaina kävin toimistolla, kun VPN:n yli ei päässyt suorittamaan erästä pakollista puolen tunnin kurssia. Illalla yllätin itseni jaksamalla lähteä yksin uimaan vielä seitsemän jälkeen illalla. Kovin rauhallista se uinti oli, mutta hyvä niin, sillä lauantaiaamupäivänä kännykässä oli viesti: Hieno keli, PK-lenkki. Kiinnostaako? Seuraava viesti oli, että aurinko laskee klo 15:19, sitä ennen paluu. Lenkistä tuli 75 min pituinen ja sunnuntaina kävin yksin hölkkäämässä extra-kevyen tunnin lenkin.
Torstaina juoksumatolla vedettiin treenikaverin kanssa yhdessä VK-vetoja. Vetoja oli kaiken kaikkiin 9, joihin ilman palautuksia meni aikaa 25 min. Juoksumatolla juokseminen on harvoin kivaa tai mukavaa, mutta tällaisten vetojen tekeminen yhdessä saa juoksemisesta matolla jopa kivaa.  

Mennyt treenijakso ei ollut kevyimmästä päästä, mutta mukavasti viikkoihin oli upotettu kevyempiä ja tiukempia treenejä. Paljon PK-vetoisia treenejä ja väliin lyhyitä vetoja aerobisella kynnyksellä tai vk-tasolla. Tänään alkaneessa ohjelmassa mennäänkin jo kovempaa. Nyt mennään jo useita kilometrejä VK-vauhdilla ja vauhtia pitäisi kasvattaa anaerobiselle kynnykselle asti. Tehot nousevat, mutta kokonaistreeni määrät pysyvät kohtuullisina. Sunnuntain kevyt treeni vaihtuu pitkiksi PK-treeneiksi. Kevät kohti siis mennään vaikka juuri nyt ulkona tuiskuaa.

Tämän vuoden tavoitteet: ehjä treenikausi, kerätä paljon hyviä kokemuksia niin liikunnasta kuin työelämästäkin ja saada tutkintotodistus ensi jouluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)