1.7.2013

Itseruoskintaa vai itsetunnon kohottamista?

Tänään ohjelmassa oli lihashuoltopäivä. Se tärkeä osa tätä kaikkea, mutta niin laiminlyöty asia. Kesän aikana olen kyllä petrannut venyttelyissä, mutta en minä ainakaan saa täysin jumittuneita lihaksia venyttelemällä vetreiksi. Niinpä soitin kotimatkalla hierojalle, josko hänellä olisi vielä vapaita hieronta-aikoja tälle illalle. Mutta ennen hierontaa halusin käydä juoksemassa semi-pitkän lenkin. Päällimmäisenä syynä heikot juoksuesitykset, joiden syynä on ollut henkisen kantin katkeaminen. Taustalla stressaa myös Joroinen ja se fakta, että kaikilla pitkillä lenkeillä mukana on ollut koira, joka on ollut hyvä tekosyy pitää taukoja niin usein kuin on vaan vähänkin tuntunut siltä ja pitää myös vauhti matalana. 

Takana ei ole yhtään täysin yhtäjaksoisesti juostua pitkää tai edes semi-pitkää lenkkiä. Niinpä tulin kotiin ja pikaisen ruokailun jälkeen ulos lenkille - koiran kanssa. Onneksi tuossa koiruudessa on tarpeeksi metsästyskoiran vikaa, jotta ei mennyt eläinrääkkäyksen puolelle.

Tavoite oli mennä mahdollisimman tasaisesti nostaen sykkeet PK-tasolta VK-tason tuntumaan, ei turhia pysähdyksiä ja juoksuaika 1:20 sekä loppuverra. Pidempään lenkkiin ei ollut aikaa.
Tavoite tuli saavutettu, sillä alun kumpuileva maasto näkyy sykevaihteluissa sekä tunnin kohdalla lähekkäin olevat kaksi notkahdusta sykkeissä johtuvat lähes peräkkäisten autoteiden ylityksistä, joissa toisessa jouduttiin odottelemaan tovi. Jälkeenpäin harmittaa, ettei mulla ole minkäänlaista tietoa vauhdista eikä kovin tarkkaa tietoa edes matkan pituudesta.

Juoksutreeni toi myös varmuutta, ettei kunnosta ole kyse vaan korvien välistä, jos mieli tekee kävellä kesken juoksun. Hierontapöydällä sätkiessäni tuli konkreettisesti esille miksi meno on vaikeaa ja kankeaa. Maksoi mitä maksoi, niin hieronta-aikoja varattu useampi ennen Joroista.

Loppuilta onkin sitten saatu nauttia vesisateesta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)