23.7.2013

Liikunnan ilo ja itsensä voittaminen - sitä Triathlon on mulle

Neljä vuotta sitten tein ensimmäisen triathlonkisan, jonka jälkeen jäin koukkuun niin lajiin kuin kisaamiseen lajin yhteisöllisyyden ja kannustavan ilmapiirin vuoksi. Kun oma suoritus ei ole sitä mitä itseltään on odottanut, ei itsensä kokoaminen ole aina helppoa ja unohtaa miksi alunperin jäi lajin pariin.

Ninni, joka joutui keskeyttämään kisan jo alkumetreillä, pystyi kokoamaan itsensä ja tulemaan kannustamaan kisaajia. Aivan varmasti oli muitakin, mutta Ninnin tunnen ja näin hänet kentän laidalla juoksuosuuden alussa tietämättä minkä vuoksi hän oli joutunut kisan keskeyttämään.  Ninni toiminnallaan muistutti yhteisöllisyydestä ja mitä triathlon merkitsee itselleni.

Ensimmäisenä vuonna en tuntenut ketään, joka teki kisaamisesta helppoa siinä mielessä, että oli ainostaan yksi monista. Keväällä mielessä kävi, että kisaaminen olisi helpompaa tuntemattomana, jolloin itse ei myöskään loisi paineita eikä ennakko-odotuksia itseään kohtaan. Viime viikonlopun jälkeen olen ehdottamasti toista mieltä. Blogien, triseurojen ja kisojen kautta olen oppinut tuntemaan upeita ihmisiä, jotka tukevat, kannustavat, luottavat (eräs HelTriläinen totesi mulle tuloksia katsoessani, että oli veikannut mua palkintosijalle. Komentti oli oikeasti motivoiva, jonka otin ilolla vastaan) ja keiden kanssa on mukavaa viettää aikaa treeneissä ja kisoissa.

Kannustuksen ohella on myös valokuvien määrä kasvanut :). Tänä vuonna useampi ihminen on napannut musta valokuvia kisan aikana. Vilpitön kiitos niistä! En ole koskaan tykännyt olla valokuvattavana enkä ole halunnut valokuviani näytettävän, mutta nyt 46-vuotiaana olen todistettavasti oppinut jotain.

Kuva by Johanna Kara
Liikunnan ilo, kannustaminen, hauskuus, epäonnistumisien positiivinen käsittely ja kyky olla ottamatta itseään ja triathlonia niin kamalan vakavasti. Siinä lista asioista, joita haluan itse toteuttaa.

Kuopioon lähden tekemään onnistunutta omaa suoritusta kaikissa kolmessa lajissa, unohtamatta tsemppaamista, hauskuutta, iloita muiden onnistuneista suorituksista ja hymyillä kohdatessani kameran.

Kiitos kaikille kannustuksistanne ja upeista valokuvista, joita olen teiltä saanut!

Kuva by Kirsi Järvinen

7 kommenttia:

  1. Olipas kiva teksti! Helppo allekirjoittaa mitä kirjoitit triathlonihmisten hyväsä hengestä ja yhteisöllisyydestä - yks todella olennainen tekijä, mikä sai minutkin innostumaan lajista.:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä Päivi! Paljon tsemppiä Kuopioon!

    VastaaPoista
  3. Ei tähän voi muuta kommentoida kun lyhyesti ja ytimekkäästi: ASIAA!!! :))

    VastaaPoista

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)