15.4.2013

Viikko 15


Viikkoon mahtui 8 treenikertaa, yksi palauttava treenipäivä ja yksi sohvaperunailtana. Sohveperunailtoja pitää vaan olla, jolloin ei tee muuta kuin vain on. Alustavasti olin sopinut uintitreenistä keskiviikkoiltaan, mutta päivä venähti ja treenikaverin kanssa sovittiin siirtää uinti seuraavaan iltaan ja näin "keskelle" viikkoa tuli lepopäivä. 
Torstain uintitreeniin olin laittanut potkuja räpylöillä. Räpylät hankin joku aika sitten kuvitellen näiden auttavan mua saamaan potkuun kaipaamaani tehoa. Potkuthan ovat olleet mun heikoin lenkki ja tuskaisin osuus uinnissa. Sen muutaman kerran, kun olen näitä käyttänyt olen ollut hiukan pettynyt hankintaani. Asiaan tuli uusi käänne torstaina. Laittaessani räpylöitä jalkaani treenikaverini totesi noille pääsevän kovaa. Katsoin viipyvästi. Ei todellakaan pääse kovaa!

Lyhyen analyysin jälkeen vika löytyi. Räpylöillä potkun liikerata tuli ilmeisen selkeästi esillle. Potkuni ei lähde oikeasti pakarasta. Pieni korjaus ja johan alkoi potkut kulkemaan - räpylöillä - ja kyllä tuntui resisissä ja pakaroissa!

Tulen ottamaan uintitreeneihini potkut vakiona ja osan niistä tulen ehdottomasti tekemään räpylöillä.

Viikonloppuna otin todellakin mittaa itsestäni. Lauantain 3 tunnin spinden ja 55 min juoksun jälkeen ilta meni nesteyttäessä ja laittaessa koneeseen energiaa, kuten valmentaja ohjeisti facebookin kautta ;). Mä en ollut maininnut spinde maratonista, joten tämä tuli hiukan takavasemmalta hänen tietoonsa. Tää on ihan normaali toimintaa mun puoleltani. Välillä pitää tempaista ja tehdä oman pään mukaan. Toinen puoli asiassa on, että täytyy myös oppia kuuntelemaan itseään ja pitämään kevyitä treeneja, jos siltä oikeasti tuntuaa. Luki treeniohjelmassa siten ihan mitä vaan.

Tempauksellani oli vaikutusta omaan fiilikseeni - epävarmuuteen - kyetä tekemään suunnitelman mukainen treeni sunnuntaina. Lauantai-iltana koko kroppa oli melkolailla väsynyt, juoda piti vähän väliä ja kasvoja kuumotti. Ei siis ihme, jos epäilys omasta kyvystä juostaja vetoja rääkätyillä jaloillani nousi pintaan illan ja vielä sunnuntaiaamuna.


Sunnuntaina pakattiin treenikaverin autoon kaksi traineriä, kaksi pyörää ja kaksi treenikasia. Taas mentiin.

Pajulahtihalliin tullessa meille kerrottiin hallin tulevan pari sataa yleisurheilijaa, mutta mahdumme pyörien kanssa, jos meidän porukkaa ei kasva yli kymmeneen osallistujaan. Luotimme valmentajan olevan tietoinen asiasta ja sopineen meidän tulosta etukäteen. Aloittaessamme treeniä olimme kuitenkin ainoat treenaajat Pajulahtihallissa, joten kyllä meidänviiden kelpasi treenata. Tilaa oli ruhtinaallisesti.

Pyörät valmiina odottamassa ryhmän kahta puuttuvaa treenaajaa:


Juoksuosuuksilla jänis oli porukan kärkijuoksijalla, me muut tulimme perässä:

Yhdistelmätreeni tehtiin kolmella vaihdolla.  En vaan muistanut vaihtaa Polarissa lajia kuin kerran ;). Mutta uskon tuosta näkyvän missä kohtaan harjoitusta on vaihdot olleet. Toisen pyöräilyosuuden aikana oli - kuten sykekäyrä alla osoittaakin - nostaa sykkeet aerobiselle kynnykselle.


Juoksuosuuksilla ei edellisen päivän treeni painanut. Vaikka vauhtini ei päätä huimaa, olin itse enemmän kuin tyytyväinen. Tosin mulla ei ole ylhäällä edellisiä aikoja vastaavasta treenistä, joten pakko mennä mutu-tuntumalla todeten, että kehitystä tuntuu tapahtuneen.

Tässä ollaan toisella pyöräilyosuudella. Sykkeitä nostettu ja aivan kohta päästään taas juoksemaan:
Missään vaiheessa ei ollut tarkoitus mennä yli anaerobisenkynnyksen. Juoksuni ovat menneet hiukan liian korkeilla sykkeillä. Malttia ei oikein ollut - taaskaan. Teki mieli vaan päästellä. Eli mitään pahaa oloa tai tuskaisen näköistä menoa ei kuitenkaan ollut koko aikana.

Päivän muotipläjäys. Ei ollut sävy-sävyyn, kun säärystimet tavallaan jäi vahingossa jalkoihin aamusta. Alussa aattelin antaa säärystimien olla jaloissa alkuverran aikana ja ottaa pois ennen pyörän päälle menoa. Mutta näillä mentiin koko treeni. Ei välttämättä ollenkaan huonompi juttu.


 Verraa vaille valmista


Verrajuoksun jälkeen teimme mielenkiintoisia liikkuvuusharjoitteita; toinen käsi samanpuoleisen jalan viereen, vastakkainen käsi ylös......

Treenin jälkeen mulla oli voittaja olo! Olihan vuorokauden aikana tullut vedettyä melkoinen treenirupeama.

Vaikka treeni oli hyvä ja kehitystä on tapahtunut, niin tänä vuonna Joroisiin mennään fiilistelemään ja tekemään nautittava tasapainoinen kisa. Tähän yhteiseen päätelmään tultiin valmentajan kanssa.

Yhteenveto viikosta 15


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)