1.1.2013

Vuoden 2012 viimeinen viikko

Joulun ja uuden vuoden aaton välille on mahtunut monenlaista aktiviteettia.

Ekaksikin vuoden viimeinen viikko - joulusta huolimatta tai juuri siitä syystä - oli erittäin treenipainotteinen. Hyvä näin sillä liian pitkään on mennyt apaattisissa tunnelmissa. Viikon aikana ei ollut kertaakaan tunnettta, että pitääkö mennä tai ei-oikein-huvita/jaksa.

Joulukuun alun juoksutestin tuloksien perusteella on treenien painotus monipuolisessa peruskestävyystreenissä. Ja tuota monipuolista peruskestävyystreeniä on sitten tehty tunnollisesti.

Kuun alkupuolella vaihdoin salia. Nykyinen sali avasi ovensa vuosi sitten, jolloin moni tuttu salilla kävijä ja hyvien tuntien vetäjistä vaihtoivat salia. Itse tarvitsin vuoden miettimisajan asialle. Vaihdon jälkeen on löytynyt uudelleen into ryhmäliikuntatunteja kohtaan. Lihaskuntoa on näin ollen tullut treenattua bodypumpin tahtiin, mutta myös kahvakuulatunneilla olen käynyt. Kahvakuulasta on tainnut tulla uusi suosikkini.

Samoin olen vaihtanut treeni.net -palvelun polar personal trainer -palveluun, jonka vuoksi tuo viikottainen yhteenveto on erilainen. Syy vaihtoon on yksinkertaisesti se, että sain uuden Polarin joululahjaksi ja haluan hyödyntää monipuolisen sykemittarin ominaisuuksia mahdollisimman hyvin. Tätä RCX5 -sykemittaria olen toivonut jo pitkään :).  Taisin luvata tämän itselleni jo kesällä, mutta en raaskinut ostaa sitä. Aina meni muut hankittavat asiat edelle - lähinnä tyttärien tarpeet. Tämä taitaa olla jo mun neljäs Polarin sykemittari. Mitä sitä vaihtamaan merkkiä, jos kerran tähän merkkiin olen ollut aina tyytyväinen. Tuote on kasvanut lähes käsi kädessä omien vaatimuksieni kanssa.


Joulun jälkeen oli myös treeniryhmän yhteistreeni Pajulahdessa. Ohjelmassa oli juoksutekniikkaharjoitteita, intervalleja ja venyttelyä. Olisi kai pitänyt osata arvata, että tuo tekniikkaharjoittelu tarkoitti harjoittelua aitojen kanssa. Lue; ei ole mun lemppariharjoitteita. Tällä kertaa aitojen korkeus ei ainakaan tullut haasteeksi muulle treeniporukassa, kun porukassa on yksi tällainen "huisin" pitkä tyyppi. Aidat piti laskea alimmalle tasolla mun takia. Mulle pitäisi olla lasten aidat ;).Erilaisten tekniikkaharjoitteiden jälkeen oli vuorossa ne intervallit eli 1x2km + 2x1km + 3x666m. Huom, radan pituus on 333m. Kilsojen vedot juostiin edellistä kovempaa ja nuo 3x 666m tasavauhtisesti. Nämä tasavauhtiset vedot olivat mulle kovia vetoja. Sykkeet huitelivat lähes maksimissaan ja hapoilla mentiin, mutta periksi en antanut. Tällaiset treenit ovat hyviä niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Kaverit ja valmentaja kannustavat, itse saa psyykata itseään juoksemaan loppuun asti antamatta periksi. Yllättäen sitä huomaa kykenevänsä ylittämään maaliviivan yhtä aikaa valojäniksen kanssa. Pientä huonommuuden tunnetta ehdin potemaan läähättäessäni muiden perässä. Päivää myöhemmin ollessani salilla juoksumatolla seuraisin mielenkiinnosta vierellä juoksevan naisen vauhtia ja sykkeitä. Siinä samalla jälleen palasin maanpinnalle tajuakseni, että yhteistreenissä olleet kaverit olivat a) miehiä b) reilusti mua nuorempia.

Viime viikon treeneissä olen käyttänyt Herbalifen 24-tuotteita, jotka on tarkoitettu urheilijoille tukemaan heidän ravintotarpeitaan harjoituksien aikana että palautumiseen. Täytyy todeta, että minulla nämä tuotteet toimivat. Ensimmäiset tuotekokeilut ovat jo viime kesänä ennen Kuopion perusmatkaa, jolloin en kärsinyt ikävästä turvotuksesta kisan aikana enkä sen jälkeen. Jos haluat kuulla lisää käyttämistäni tuotteista, ota rohkeasti yhteyttä.Joulu vietetty ja vuoden 2013 tavoitteet kirjattu ylös. Itselläni nämä tavoitteet ovat enemmänkin onnistumisien puolella kuin aika/sijoitustavoitteissa. Joroisiin ja Kuopioon on ilmoittauduttu, joten tavoitteet on asetettu näihin kisoihin. Triathlonin lisäksi tavoitteet ovat työelämässä ja hyvinvoinnissani.4 kommenttia:

 1. Kylläpä on muuten Päivi siullakii melekonen vuosi takana! ja kaikki ne siun uintikisat ja 14km:n uinnit sun muut ja muutenkin kaikki hienot saavutukset triathlonin parissa! Hatunnostot täältä =)

  Kaikkea hyvää tälle uudelle vuodelle ja hyviä treenejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Mieletön vuosi on takana - myönnän :). Olen todennut aikaisemminkin, mutta toteanpa saman asian uudestaan. Jos neljä vuotta sitten -kun en kyennyt hölkkäämään puolta tuntia ilman kovia kipuja polvessa - olisi sanonut mun saavuttavan kaiken sen mitä saavutin vuonna 2012, olisin nauranut pitäen asiaa hyvänä vitsinä.

   Kaikkea hyvää myös sinne!


   Poista
 2. Hyvää Uutta Vuotta 2013! Hienoa, että treenit sujuvat. Toivottavasti vuosi lähtee liikkeelle mukavammissa merkeissä, kun loppuvuoden tapahtumat. pitääkin opetella lukemaan nyt kuulumisiasi täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoin toivon sinulle hyvää alkanutta vuotta.

   Poista

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)