14.1.2013

Ja niin härkäviikot lähtivät käyntiin

 Viime viikon treenit huipentuivat lauantain yhteistreeneihin Pajulahdessa, jossa triathlonliiton valmentajakoulutuksessa olevat valmentajat teettivät meille juoksu-, lihaskunto- ja uintitreenit. Valmennusporukastamme mukana oli muutama triathlonisti ja loput osallistujat edustivat x-tri Lahtea. Valmentajat edustivat useaa eri triathlonseuraa ympäri Suomea. Kyseessä oli 2-tason valmentajakoulutus, joten moni heistä toimii valmentajana seuratasolla.

Päivä alkoi juoksua tukevilla harjoitteilla, jota ennen toki oli perusteellinen lämmittely. Monet harjoitteet olivat tuttuja. Hyvin ymmärrettävää, kun valmentajia kouluttaa tiimimme valmentaja. Ensimmäinen harjoittelusessio oli sellainen, jonka voisi oikeasti itse toteuttaa, jos vaan olisi mahdollisuus mennä halliin. Toki salilla voi tehdä näitä tukevia liikkeitä kuten askekyykkykävelyä, mutta lyhyiden kiihtyvien vetojen tekemistä juoksumatolla en koe mielekkääksi.
Lihaskunto-osuudessa ajanhallinta ei valitettavasti mennyt aivan nappiin. Porukka oli jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä jäi tekemään keskivartalolihastreeniä ja toinen ryhmä keskittyi ylävartalolihastreeniin. Itse jäin ensimmäiseen ryhmään. Lämmittelyosuus oli virkistävää "sumopainia" saman kokoisen ihmisen kanssa. Lämmittelyn jälkeen meille esiteltiin kuntopiirin liikkeet. Näistä liikkeistä ainakin yhtä tulen itse käyttämään alkavassa triathlonkoulussa uintia tukevana liikkeenä. Koska aika loppui kesken emme ehtineet tekemään ylävartalolihastreeniä ollenkaan. 
Pajulahtihallista siirryttiin uimahallin puoleen, jossa meitä odotti kaksi "uintivalmentajaa" + sivusta seurasi muut valmennuskoulutukseen osallistuvat valmentajat.  Veteen mennessä saimme ohjeet, että nopeimmat uimarit menevät ykkösradalla ja nelosradalle hitaimmat. Muutaman sekunnin arpomisen jälkeen hyppäsin kakkosradalle. En ollut ollenkaan varma miten väärän radan valitsin. Katsoin vain, että treeniporukan miehet menivä kolmosradalle. Seurakseni sain kaksi nuorta miestä. Tässä vaiheessa herätyskellot alkoivat soida, mutta enpä siirtynyt ahtaammalle radallekaan.
Uintiohjelma sisälsi pitkän verran. Note to self; ei yhtään hullumpi verra, voisi ottaa mukaan omaa uintiohjelmaan. Verran jälkeen seurasi muutama kelluntaharjoitus, jonka jälkeen päästiin itse treeniohjelmaan. Viimeisessä sarjassa sain laittaa parastani peliin ja sykkeeet olivat sen mukaiset. Perässä pysyin, mutta treeni ei välttämättä aivan ollut pk-treeniä mulle. 
Ainakin uintiamme kuvattiin veden alta ja joitain kommentteja Katja näytti antaneen valmentajille liittyen joidenkin uintitekniikkaan. Ilmeisesti heidän iltaohjelmaansa kuului uinnin analysointia. 
Tuollaisen treenirupeaman jälkeen olisi ollut paikallaan hyvät venyttelyt illalla telkkarin ääressä. Venyttelyni kuitenkin vaihtui mainioon seuraan ja erinomaiseen illalliseen ystäväni luona. Sunnuntaiaamuna aamupalapöytään istuminen aiheutti pientä irvistystä. Enpä muista milloin viimeksi lihakset olisivat olleet näin kipeät treenin jälkeen! Kyllähän sitä aina joku lihas vähän jomottaa tai on hiukan kipeä, mutta nyt tää on kunnollista treenistä johtuvaa lihaskipua. Kysehän on ainoastaan heikoista lihasryhmistä, jotka vaavivat treeniä tulevaisuudessa :). 
Kokonaisuudessaan treeniviikko sujui lähes suunnitelman mukaisesti. Ainoastaan yksi treeni jäi väliin. Perjantaiaamuna oli tunne, että se flunssa iskee sittenkin. Lisäksi illalla sain kuningasidean  miehen lähdettyä ruokakaauppaan - kaivaa vaatehuoneesta Lundia-kirjahyllyn osat esiin ja koota se yksinäni.


En malttanut ainoastaan koota ja laittaa tuomiai kirjoja hyllyyn vaan siirsin myös makuuhuoneen kirjahyllystä kirjoja tulevaan "kirjastoon". Vielä mahtuu muutama kirja tuotavaksi ja luettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)