16.8.2012

Viikko 32

Valmistautuminen Kuopion triathloniin meinasi mennä pieleen tiistain pyörälenkin ansiosta. Edellisen viikon lauantain treeni oli ollut kova eivät jalat olleet täydellisesti palautuneet tuosta treenistä. Tiistaina oli siis TdH:n valmennusryhmän yhteisajo, jonka fiksu ihminen olisi jättänyt väliin tässä tilanteessa. Lähdin yhteistreeneihin, mutta onneksi lopulta maltoin mieleni enkä lähtenyt vääntämään yhdessäkään mäessä vaan maltillisesti tulin mäet ylös vaikka muut joutuivat odotttamaan mua. Pidin mielessä, että lauantaina on näytön paikka, ei tiistaina yhteistreeneissä. Melkoisen tempoilevaa vauhtia ajettiin koko matka, reisissä ei tuntunut mukavalta. Lisäksi polvet olivat alkaneet särkemään jo edellisen kisan jälkeen eikä ne nyt yhtään pitäneet tiistain pyörälenkistä.

Tiistain tuntemuksien perusteella loppuviikko painoittui lihashuoltoon ja verraan. Mahdutin kaksi hierontakertaa viikkoon. Keskiviikkona avattiin reisilihaksia. Kipeätä teki ja piti keskittää kaikki ajatukset siihen Kuopion mäkeen, josta olin vasta nähnyt videon ja ajatella, että kiitän tästä kärsimyksestä ajaessani ylös THE mäkeä. Illalla kävin vielä kevyesti verraamassa avovedessä.

Torstain hierontakerralla keskityttiin avaamaan niskaa ja yläselkään. Sama päivänä kävin myös toistamiseen pyörähuollossa. Tiistain pyörälenkille huomasin, että ketjut hakevat edelleen omaa kohtaansa eivätkä siis mene kohdilleen kuten pitäisi. Menin liikkeeseen kysymään onko mitään tehtävissä ja ilmoitin tarvitsevani pyörän takaisin vielä samana iltana. Poika otti pyöräni heti työn alle ja sovimme, että menen tekemään viikonlopun ruokaostokset sillä aikaa. Niinhän siinä sitten kävi, että liikkeenomistaja itse huolsi pyöräni. Ketjut ja takapakka oli ajettu loppuun. Ei ihme, jos ei mene ketjut kohdilleen ;). Sain pyöräni  ja kiikutin sen kiekkojen vaihtoon treenikaverilleni. Hiukan arvoin takakiekon kanssa, koska treenikaverin takapakka on käytetty ja mulla on aivan uudet ketjut pyörässä. Testailtiin ja vaihteet toimivat kuten pitikin. Kuopion kisassa kyllä pari kertaa eturattaan kanssa oli haastetta, mutta sain kuitenkin pienen taistelun jälkeen aina ison rattaan käyttöön ylämäen jälkeen.

Perjantaina lähdetiin ajoissa kohti Kuopiota, jossa ehdin tekemään hyvän kisaverran juosten ja pyörällä.

Treenitunteja ei montaa ollut kisaviikolla.


1 kommentti:

  1. Kyllä se mäki oli todellakin THE mäki!!!! En unohan sitä koskaan..... =)

    VastaaPoista

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)