15.8.2012

Haaste otettu vastaan


Jokin aika sitten sain Triathlonin viemää-blogin Hannelta haasteen vastailla blogissani 11 kysymykseen ja paljastaa itsestäni asioita, joita ei välttämättä ole tullut aikaisemmin esille ;)


1. Älyttömin/mieleenpainuvin urheilulaji tai liikuntaan suuntautuva asia jota olet koskaan kokeillut?
En ole hurjapää, joten mitään täysin älytöntä ei ole tullut tehtyä. Olen kuitenkin aikoinani osallistunut mm Suomen YFU:n seminaareihin, joissa olen saanut kokeilla mm abseilingiä.

2. Mikä on paheesi?
Paheeni taitaa olla kaikki makea, erityisesti tuore laku ja Parrotsin jogurttipäällysteiset herkut. 
3. Onko sinulla tai onko sinulla ollut muita kuin liikunnallisia harrastuksia? Mitä?
Triathlonin lisäksi en juuri muuta ehdi harrastaa. Jossain vaiheessa koetin kasvattaa bonsaipuuta, mutta talven tullen puut kuolivat :(. Jos aikaa ja energiaa on, koetan ylläpitää englanninkielen taitoani lukemalla englanninkielisiä pokkareita.
 4. Jokaisella on joku elämänviisaus jota noudattaa. Mikä on sinun mottosi?
En tiedä onko tämä nyt elämäviisaus, mutta hankkiessani RoadID:tä tuli vastaan lainaus, jonka laitatin myös RoadID:ni. "Never let your age define you". Jostain syystä tuo sävähdytti mua ;)

5. Miten rentoudut ja nautiskelet elämästä kaikkein parhaiten?
Tällä hetkellä ja tähän vuoden aikaan taidan parhaiten rentoutua liikkumalla luonnossa nauttien vadelmista ja mustikoista. Elämästä nautin eniten asioiden ollessa tasapainossa keskenään.

6. Mikä on suurin haaveesi jonka aiot vielä toteuttaa?
Suurin haave taitaa olla saada molemmat tyttäreni "maailmalle" ja nähdä heidän toteuttavan itseään.
Liikunnan puolelta suurin haaveni on viiden vuoden päästä osallistua ilman aikatavoitetta täyden matkan kisaan. Mielellään jossain kaukana, jossa on lämmintä

7. Rantaloma, kaupunkiloma vai mökkiloma?
Rantalomalla tuskin viihtyisin paikoillani paria päivää pidempää. Mökkielämästä pidän kovasti, mutta jokainen loma ja matka ovat aina olleet kaupunkikohteita. 
Nautin kulttuurista, musiikista, ihmismassoista, shoppailusta, hyvästä ruuasta ja kunnollisista kahviloista :). New York, varsinkin Manhattan on kohde, johon voisin matkustaa yhä uudelleen ja uudelleen.
  
8. Mikä on ehdottomasti paras kuukausi vuodesta, vain yksi ja miksi?
Tämä onkin yllättävän vaikea kysymys.Pidän toukokuusta, jolloin luonto on mielestäni kauneimmillaan ja ulkoilmasta pääsee nauttimaan jalan ja pyörällä. 
Pidän myös syyskuusta. Silloin luonto tuoksuu ja väriloiste on upea ja aamukosteus on piristävä. Kesän jälkeen on energinen olo ja kaapeista saa alkaa etsimään lämpöisempiä vaatteita. Pineviä iltoja voi valaista kynttilöillä ja lasi punaviiniä maistuu viileinä syyskuun iltoina.
Mutta sitten on se heinäkuu, jolloin Suomi lomailee, kesä on parhaimmillaan, ihmiset hymyilevät, harvalla on kiire, kotimaisia mansikoita on tarjolla, hellemekko on usein riittävä, järveen voi mennä uimaan myös ilman märkäpukua ;). Ja monena vuotena olen pitänyt lomaa heinäkuussa. Sanon siis heinäkuun olevan paras kuukausi.

9. Olet järjestämässä ns. " Neljän tähden illallista". Mikä olisi sinun 3 ruokalajin menu eli alku-pää-ja jälkiruoka?
Just! En ole kokki enkä edes taida ruuanlaittoa ;). Joten helpoilla resepteillä on pelattava. 
Alkuruuaksi valmistaisin tomaattia ja mozarellaa vihreällä salaattipedillä + patonkiviipaleita pestolla ja juustoraasteella. Pääruuaksi kasviksia, tofua (tai sekaruokailijoille kananfileitä) vuohenjuustolla. Jälkiruuaksi pitäisi varmaankin olla tiramisua, mutta koska en osaa tuota valmistaa (tai voisihan sen aina ostaa valmiina kaupasta), tarjoaisin maitokahvin kanssa mansikoita jonkinlaisessa rahka-kermavaahdossa marengin (ei itse tehdyn) päällä.

10. Mainitse kolme asiaa joista et luopuisi mistään hinnasta?
Terveys ja perhe ovat elämäni peruskivet. Ja kolmanneksi on varmaankin todettava liikunta niin kauan kuin sitä pystyy harrastamaan. Palkkatyö on toki tärkeä, mutta ilman terveyttä en voi tehdä työtä, ilman liikuntaa työkyky heikkenesi ja ilman perhettä elämästäni puuttuisi se elementti, joka tukee, iloitsee ja pitää tasapainoa yllä.

11. Mitä osaa eläimet näyttelevät jokapäiväisessä elämässäsi? Mitä eläimiä sinulla on tai haluaisitko ottaa lemmikin ja jos niin minkä? Eläinten omistajille myös jatkokysymys, onko jotain eläintä jonka haluaisit ottaa vielä nykyisen lisäksi?
Toukokuussa adaptoimamme Khali näyttelee erittäin suurta osaa jokapäiväisessä elämässäni. Käymme yhdessä pitkillä kävelylenkeillä ja illalla otamme yhden "painikierroksen". 
Khali metsälenkillä, heinäkuu 2012
Koska itse ehdin vastata haasteeseen erittäin myöhään, uskon haasteen kiertäneen jo kaikille niillä, joiden blogeja itse seuraan. Jos et kuitenkaan ole saanut haastetta vastaan, tunnista itsesi ja ota haaste vastaan vastaamalla samoihin kysymyksiin :)

3 kommenttia:

 1. :) Olipas mukavia ja mielenkiintoisia vastauksia sinultakin!

  Tuo Khali on kyllä aivan ihana ja taitaa nauttia kun saa vapaana mennä pitkin metsiä :)

  VastaaPoista
 2. Oleppa hyvä vaan Hanne! Mukavan tällaiseen haasteeseen oli vastata.

  Khali nauttii sinkoilemisesta pitkin metsää ;). Kolmessa kuukaudessa siitä tullut energisempi, hyväkuntoisempi ja lihaksikkaampi. Tuon lisäksi Khalin tottelevaisuus herättää ihmisten huomion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten hyvää nimenomaan koiran kunnolle ja lihaksistolle ja nivelille tekee tuo että saavat välillä kirmata vapaana maastossa joka ei ole tasainen! Ja sitä sinkoilua on niin kiva katsoa kun näkee miten oma koira siitä nauttii :))

   Poista

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)