5.8.2012

2.8.2012 ajettiin 1952 Helsingin olympialaisten maantiepyöräilyn muistoajoTorstaina 2.8.2012 tuli kuluneeksi 60 vuotta Helsingin Olympialaisten maantiepyöräilystä. Vuonna 1952 kisaan osallistui 111 pyöräilijää 30 eri maasta. Kilpailu oli ainoastaan miehille


 


Vaikkei 190,4 kilometrin maantiepyöräilyn reitti ollutkaan vaativa, niin matkaan lähteneistä 112 osaanottajasta vain 52 pääsi maaliin asti. Suuri keskeyttäneiden määrä johtui tiukista kurveista, jossa sattui useita kolareita. Pahin haaveri tapahtui yhdeksännellä kierroksella, jolloin pääjoukon kärkipolkijat kolaroivat keskenään ja aiheuttivat parinkymmenen pyöräilijän onnettomuuden.


 
Kilpailu ratkesi 11. kierroksella, kun belgialaiskolmikko André Noyelle, Robert Grondelaers ja Lucien Victor laittoivat vauhtia. Heitä pystyivät seuraamaan vain alankomaalainen Jules Maenen ja saksalainen Edi Ziegler. Maenen putosi vauhdista 14. kierroksella. Viimeisellä kierroksella Noyelle lähti lopullisesti karkuun ja ratkaisi kisan ennen loppusuoraa. Grondelaers irtosi toiseksi ja Ziegler kukisti Victorin loppukiritaistelussa. Belgia otti selvän joukkuevoiton, kun heidän kaikki kolme pyöräilijäänsä oli neljän parhaan joukossa. 
Lähde: Wikipedia


Helsingin olympiakisat 1952, maantiepyöräily,
ryhmä menossa Pakilantiellä, nykyisen Kehä I:n pohjoisreunalla,
suuntana etelä. Alkuperäinen kuva, Valto Mattila
Lopuksi kuva itse muistoajosta, johon itsekkin osallistuin:
Kuva: http://mip63.com/2012/08/02/historian-havinaa-1952-olympiapyorailyn-muistoajo/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)