22.10.2011

Hierontaa ja balancea


Viikon viimeinen arkipäivä alkoi yläselän hieronnalla. Itse selän hieronta oli lähes inhimillistä ja ehdinkin jo sanomaan, ettei yläkroppaan hieronta tunnu yhtään niin ikävältä kuin jalkojen. Ei olisi pitänyt. Heti tuon lauseen jälkeen sain tuntea miten kivi kovat hartiani ovat. Jo ensimmäisellä kerralla sanoin, että tämä kroppa on jumissa kallonpohjalihaksista iso varpaaseen. Hiljalleen hieroja alkaa olla kanssani samaa mieltä.

Hengitys kulki vapaammin muutaman tunnin, mutta kiitos päätetyöskentelyn, niin johon jo iltapäivästä samat vaivat palasivat. Jos rikas nainen oisin, dapa-dapa-duu….. viettäisin  yhden työpäivän hierojalla.  Jos tunnin aikana saadaan yläselkää auki, niin 7, 5 tuntia kuluisi nopeasti. 

Hieronnan jälkeen ei voinut mennä uimaan eikä salille.  Yläkroppaa ei saisi rasittaa eikä tehdä kiertoliikkeitä. Mieli teki spinning-tunnille lämmittelemään ennen bodybalance –tuntia. Lisäksi ilmeni, että tunnin vetäjä on vanha tuttu, niin sieltähän itseni löysin.   Poljin tunnin puhtaasti PK-treeninä, kevyet vastukset, kierros lukumäärä lähellä maantiepyöräilyä ja keskittyen pitämään itseni kasassa vatsalihaksilla enkä käsilläni. Lisäksi koetin etsiä niitä takareisilihaksia, joita en siis ole vieläkään löytänyt. 

Myönnän, ettei hieronnan kanssa samana päivänä tulisi harrastaa liikuntaa. Mutta mulla hajoaa pää, kun ei pääse saa treenata.  Enkä nyt koe kevyttä spindeä treeniksi, enemmänkin se oli pyörittelyä. Jalat eivät oikeasti rasittuneet tuolla tekemisellä. Jos ohjaaja sanoi vastuksesi 9, niin laitoin vastusta sen verran, että jalat pyörivät kevyesti, mutta näyttävät että vastusta olisi. Kukin tekee tunnista sellaisen kuin haluaa, mitä on sieltä hakemassa. Tähän väliin on todettava, että jos pää hajoa kun ei saa treenata, niin kyllä mä kaipaan treenikaveria polkemaan samalle tunnille. Hän kävi itse viime viikon lauantaina polkemassa spindemaratonin ja totesi viikolla, ettei siellä ollut himo polkijoita. Itselläni edellisen illan skumppa piti minut pois tuolta kolmen tunnin rääkiltä.  Tuo samainen tunne tuli eilen vaikka tein kevyen treenin, mutta olisi se ollut kiva heittää kommenttia ja ottaa muutaman spurtit hänen kanssaan.  Toivottavasti heidän muuttonsa takaisin samalle paikkakunnalle tapahtuu ennen vuoden vaihdetta ilman kommervenkkeja.

Spinden jälkeen kävin notkistumassa ja avaamassa vartaloa bodybalance –tunnilla. Ohjelma taisi olla viime talvelta. Muistan kaverin sanoneen talvella, että balance ohjelman on nopea eikä oikein ehdi rauhassa tekemään liikkeitä. Samaa tunnetta sain itsekin illan tunnista.  Tosin minua ei suuremmin haitannut nopeus.  Mielenkiintoisen havainnoin tein tasapainoharjoitteluosuudessa. Vasemmalla jalalla tasapaino toimii moitteettomasta, mutta oikea puoli on sitten hiukan huterampi. Sama puoli, jossa on ongelmia jalkapohjasta aina hengitykseen asti.  Töitä siis on tehtävä paljon ennen kuin saadaan tämä kroppa tasapainoiseen kuntoon.
Olin alustavasti ajattelut mennä uimahalliin em jälkeen, lähinnä nauttimaan terapia-altaan hierovista suihkuista ja porealtaasta. Kännykkäni näytti paria vastaamatonta puhelua ystäviltäni. Niinpä vaihdoin terapia-altaan puheluihin ystävien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)