20.10.2011

Kahvakuulatreeniä ja uintia


Syksyn yhteistreenit alkoivat pienen porukan kokoontumisella Pajulahteen. Märän syksyisellä polulla vaihdoimme kuulumiset ja yhdellä meillä oli optimaalinen kesä. Kevyt juoksu alkuverryttelyksi tuntui hyvältä. Jaloissa ei kipua ja vauhti pysyi sen verran rentona, että ainoastaan muutamassa ylämäessä sykkeet nousivat ja piti keskittyä hengittämiseen. Työpäivän aikana hengityksen kanssa ongelmia ja harkitsin oikeasti lähteä vai eikö treeneihin.Aivan alkuverryttelyn lopussa pahus alkoi sataa. Onneksi kuitenkin vasta lopussa ja lopputreeni vietettäisiin sisätiloissa.

Monta vuotta olen karttanut kahvakuulaa vaikka moni on kehunut treeniä monipuoliseksi. Näissä yhteistreeneissä silloin tällöin valmentaja keksii, että lihaskuntoakin tarvitaan. Melko normaaleja liikkeitä tehtiin, mutta en väitä ettei olisi ollut haasteellisia. Viimeinen liike sai mieleeni alkukesän yhteistreenit Vantaalla. Silloin juoksutreeni lopulla teimme tekniikkaharjoituksia polulla, jossa kulki normaaleja ihmisiä. Meidät laitettiin juoksemaan kädet pään päälle, lanteilla jne. Pakkopaitaan ja hoitoon!  Eilen valmentaja keksi hypittää meitä kahvakuulan kanssa. Tällä kertaa saimme muutaman vilkaisun karatekoilta. Ei heidänkään treenit ihan järki ihmisen treeneiltä aina vaikuta. Aikamme heiluttuamme kuulien kanssa oli aika siirtyä altaalle. 

Tässä vaiheessa sää oli muuttunut ukkoseksi. Kunnon jyrinä sai mut pysähtymään ja ihmetteleen mistä moinen meteli syntyi. Ei hetki tullut mieleeni, että kyse oli ukkosesta. Jokaiselle riitti oma rata, joka on luksusta. Sai uida omassa rauhassa, omaan tahtiin. Tosin valmentaja oli kovasti eri mieltä meidän vauhdeistamme. Kaikilla on aivan liian kova vauhti tekniikkaharjoitukseen. Omasta mielestäni meninhitaasti, mutta en ilmeisesti tarpeeksi. Uinti pitkällä käsivedolla sai uutta uskoa mahdollisuuteen parantaa omaa tekniikkaansa. Uinti oli extra rauhallista ja uinti liukui. Tuon liukumisen kun saisi omaksuttua, niin siinä se tekniikkaa varmaan alkaisi olla kasassa.  Pitkällä liukumisella tuli ½-1½ käsiparivetoa vähemmän samalla matkalla. 

Loppukesästä löysin youtube;stä videon, jossa  nimenomaan opetetaan rauhallista ja tehokasta uintitekniikkaa: http://www.youtube.com/watch?v=PwpvBMfUoAs&feature=relmfu. Ennen kuin itse olen tuossa vaiheessa, niin aika monta tuntia saan viettää vedessä. 

Sen verran paljon vettä oli tiellä, että teki mieli ajaa ihan rauhassa vältellen uria. Muutaman kerran onnistuin näkemään kunnon salamointia. Enpä muista milloin lokakuun puolessa välissä olisi ollut ukon ilma. Vuosi sitten, tarkalleen 14.10. tullessani töistä kotiin oli maa valkoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)