3.4.2011

Epätasaisesta treenaamista


 Viimeisen neljän kuukauden aikana olen treenannut joka viikko, mutta erittäin epätasaisesti. Viikolla työt ovat vieneet mennessään ja hyvistä yrityksistä huolimatta usein olen huomannut istuvani toimistolla vielä klo 18 aikaan.  Kokonaistyöajan huono puoli on, ettei ylitöitä kirjata virallisesti mihinkään.  Todellinen työmäärä ja tarvittavien resurssien lukumäärä ei tule virallisesti esille. Toivottavasti tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä löytyy siirryttyäni uuteen yksikköön. 

Viime viikonloppuna pakkasin autoon treenikaverilta lainatun trainerin, pyöräni, juoksu/pyöräilykengät ja simmarit. Näillä varusteille pieni tilaihmeeni suuntasi kohti Pajulahtea. 

Saatuani pyöräni trainerin päälle muiden avustuksella, nousin pyörän päälle huolimattomasti jalan livetessä polkimelta. Satula kolahti alaselkää, häntäluun kohdalle kipeästi. Sillä hetkellä kipu laantui. Viidentoista minuutin alkulämmittelyn jälkeen juostiin 2 km pk-vauhdilla, josta jatkettiin 10 min pyöräilyllä. Toinen kaksi kilometriä juostiin VK-vauhdilla. Toinen kymmenen minuutin pyöräilyosuus, jonka jälkeen yhden kilometrin juoksu vk-yläalueella. Treeni päättyi 4x200m vetoihin. 

Pyörä ja trainerin takaisin autoon, treenikassin vaihto ja uimahalliin. Kukin sain lähes omalla radalla, ja itse koetin pitää tasaista vauhtia. Itseltäni meni noin 45 min ohjelman uimiseen.  Sunnuntaitreeni oli kokonaisuudessaan loistava! Vaikka kukin keskittyy omaan treeniinsä, niin silti tehdään yhdessä ja kannustetaan toisiamme. 

Yllätyin kuinka hyvin treeni meni vaikka alla oli lauantaina tehty pitkä viiden tunnin pk-treeni. Lauantain treeni oli puhdas pk-treeni.

Sunnuntaina satutettu häntäluu on vaivannut tällä viikolla. Istuminen sattuu autossa, samoin spindepyörän päällä selkään sattuu, jonka vuoksi tiistain spindessä poljin enimmäkseen ylhäällä.  Spinden jälkeen en ehtinut tekemään muuta, koska nuorella neidillä oli lääkäriaika illalla. Keskiviikkona tein hyvän juoksulenkin treenikaverini kanssa. Juostiin lähes 14 km, ja fiilis oli mainio treenin jälkeen.  Torstaina piti mennä uimaan, mutta tuo oli viimeinen päivä edellisessä yksikössä ja halusin saada tekemättömät työt pois. Asiakkaan tiloista lähdin klo 18 ja ehdittävä apteekkiin sekä ostamaan ruokaa jälkikasvulle. Perjantai meni firman juhlissa. Kotiin tullessa kuume nousi. Lauantai meni kuumeessa ja vasta sunnuntaiaamuna lämpö laski normaalille tasolle. Ei siis treeniä tänäänkään. Tänään piti olla pitkä juoksulenkki. Järki sanoo, että pysy sisällä ja mene huomenna lenkille. Tällä viikolla oli jälleen kevyt viikko, mutta ei aivan näin kevyttä pitänyt tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)