20.4.2011

Parityöskentelyä

Viime viikolla tutustuin itselleni uuteen lajiin – voimapalloiluun. Heti ensimmäisellä kerralla laji koukutti mut monipuolisuudellaan. Jokainen tunti on erilainen eikä mitään liikettä tehdä niin pitkään tai väkisin, että paikat rikkoutuisivat. 

Eilen kävin toistamiseen tunnilla lyhyen ja kevyen juoksulenkin jälkeen. Kuten viime kerralla huomasin, niin myös eilen, yläkropassa ei ole yhtä paljon voimaa ja kestävyyttä kuin alakropassa. Mutta aina voi tehdä sen verran mitä oikeasti jaksaa. Jos jaksaa tehdä 5 kertaa puhtaasti, niin sitten tekee sen verran. Jokainen keskittyy omaan tekemiseen, omassa tahdissa. Tarpeen mukaan odotellaan. Pidän tästä asenteesta. Näin varmistetaan, että jokainen saa tehdä liikkeet kiirehtimättä puhtaasti.

Mielenkiintoisimmat liikkeet olivat vatsalihasliike ja ”ruotsalainen”, jotka molemmat ehtiin pareittain. Vatsalihasliikkeessä toinen oli lankkuasennossa ja pari nosti jalat aluksi hiukan ylemmäksi. Pysäytti liikkeen, irrotti otteen toisesta jalasta, jolloin jalka piti pitää ilmassa. Toiselle puolelle sama juttu, jonka jälkeen ote molempiin jalkoihin ja pari nosti jalat niin ylös kuin meni. Tämä toistettiin viisi kertaa. Tällä kertaa tehtiin muutenkin enemmän vatsalihasliikkeitä kuin viime kerralla. Hyvä näin! Toinen mielenkiintoinen liike oli ”ruotsalainen”, joka on myös parin kanssa tehtävä liike. Pari tulee eteesi, kierrät kädet hänen vatsan ympäriltä, nostat hänet ylös taivuttamalla omaa selkääsi taaksepäin. Tämän jälkeen taivutus eteen, ja kiinni pidettävä taivuttaa jalkansa taakse olevan henkilön jalkojen väliin ja sieltä taas ylös. Tämä liike tuntui selässä ilkeältä. Taisin tehdä liian suoralla selällä. Siispä yksi kerta riitti minulle.

Kahden kerran jälkeen olen edelleen sitä mieltä, että voimapalloilu tukee omia tavoitteitani enemmän kuin bodypump, joka on kuitenkin ollut yksi suosikeistani monien vuosien ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)