31.12.2015

Dataa: syksy 2014 vs syksy 2015


Harvoin tuon esille treenituntimääriäni, mutta kaikkea pitää edes kerran tehdä.

Syksy 2014 oli toisinta vuoden 2013 syksystä ellei jopa heikompi. Syksy 2014 meni kivuliaan  juoksijanpolven parissa.


Tuosta 96 tunnista jonkin asteista juoksua oli huikeat 10 h, jonka lisäksi juoksumatolla oli n 4h. Tästä ei voinut olla muuta kuin suunta ylöspäin vuonna 2015.

Uusi treenikausi alkoi maltillisesti. Yllätys, yllätys mopo lähti keulimaan. Huolestuttavinta on, että kaikista syksyn treeneistä ei ole dataa. Toisaalta ei dataa = ei treeniä ;).  Viidennen "hullun" viikon kohdalla tajusin, että on asiaa on pakko tulla muutos. Viihdyin spindesalissa ohjatuilla tunneilla ja juoksumatolla liiankin hyvin. Viikolla 51 tein muutoksen ja tuo muutos näkyy selkeästi alla olevassa taulokossa vaikkakin viikosta 53 puuttuu loppuviikon treenit eikä siis näytä täyttä totuutta. Mutta suunnan se näyttää.

Juoksutunteja ulkona on tullut huomattavasti enenmmän kuin edellisenä syksynä. Erityisesti tästä olen iloinen, että jalkani tai oikeastaan keskivartalon lihakset ovat vahvistuneet ja näin polveni ovat kestäneet juoksua yli 52 viikkoa :). Näiden tuntien lisäksi olen viettänyt juoksumatolla - poislukien lämmittelyjuoksut ennen salia tms - reilu 14 tuntia. Vuoden viimeinen juoksutreeni osoitti, että juostu on, voimaa on saatu jalkoihin. Matkaa on vielä tavoitteeseen, mutta tänään juoksin Khalin kanssa PKII alueella 10 km lähes samaan aikaan kuin Kuopiossa vuonna 2012 & 2013.


Uintitreeniä oli tullut n.10 h enemmän kuin vuosi sitten. Viime viikkoina uintiin kuin myös muuhunkin tekemiseen on tullut aivan uusi tatsi. Aikuisena en varmaankaan ole koskaan uinut vastaavia uintitreenejä kuin nyt olen. Hämärästi muistuttuvat jenkkivuoden uintivalmentajani settejä. Pyöräily/sisäpyöräilytreeniä oli tullut n.20 h enemmän.

Määrää tärkeämpää on pitää treeni laadukkaana tehden kehittäviä ja järkeviä treenejä eikä kerätä tunteja. Senpä vuoksi tämän vuoden viimeiset treenit ovat keskittyneet laatuun ja sama jatkunee vuonna 2016. Erityisen tyytyväinen olen siihen miltä kropassa on tuntunut viime viikkoina. Vahvalta, hyvinvoivalta, kykenevältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)