17.2.2016

Influenssan voi voittaa


Vuosi 2016 käynnistyi erinomaisesti. Kaksi ensimmäistä viikkoa. Treenimotivaatio oli korkealla, hyvä viikkorytmi saavutettu. Kunnes puolessa välissä tammikuuta ihmettelen, kun kevyt juoksulenkki tuntuu aivan kamalalta. Askel painaa. Se todella painoi. Ajattelin sen johtuvan edellisen päivän kovasta treenistä, jossa mopo karkasi käsistä sekä huonosta ruokahalusta. Sunnuntain treenit menivät samalla tuskaisella ololla. Oli pakko himmata, kun ei vaan jaksanut. Ei ollut paukkuja. Ei ollut puhtia. Sunnuntain treenin jälkeen ei ollut nälkä. Sunnuntai-iltana kuumemittari kertoi mistä homma kiikastaa.

Näissä lukemissa meni pari päivää. Kuumeen ja kolmen sairaslomapäivän jälkeen kadotin lähes täydellisesti ääneni. Lääkärissäkäynnin tulokseni oli sairasloma loppuviikoksi ja jos ääni ei palaa maanantaiaamuksi, niin uudestaan lääkäriin. Puhekielto siihen asti kunnes ääni kulkee eikä puhuminen aiheuta yskää. Jotta otin asian sille kuuluvalla vakavuudella, niin lääkäri totesi hyvin tomerasti jälkitauteina keuhkokuume ja sydänlihastulehdus.

Työkunnossa olin maanantaina, mutta seuraavat kaksi viikkoa meni erittäin kevyellä treenillä seuratan silmä tarkkana sykettä, joka viikon verran oli n 20 pykälää liian korkeat huolimatta siitä mitä tein. Treenimotivaatio ja kunto oli täysin kateissa. Osa kevyistä treeneistä oli pakko vaan keskeyttää todeten ettei paukut riitä.

Neljä viikkoa kuumesta ja vasta nyt voin sanoa olevani kunnossa. Syke pysyy siellä missä pitääkin, treenimotivaatio on palannut ja nautin siitä mitä teen.

Yllätyin täysin kuinka pitkä aika voi mennä muutaman päivän kuumeen jälkimainingeissa. Nyrkkissääntönä kun olen pitänyt, että kuumeen jälkeen ollaan melko rauhallisesti yhtä monta päivää kun on ollut kuumetta. Tuon ajan jälkeen treeneihin palataan, ei siihen mihin jäätiin ennen kuumetta, vaan maltilla takaisin treeniohjelman pariin. Influenssa on kuitenkin eri kuin kuumeinen flunssa eikä influenssaa ole syytä aliarvioida. Etenkään sen jälkitauteja.                                                                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)