29.7.2012

Vauhtia hakemassa


Treeniviikko alkoi heti soveltamisella säiden ja takkuisen menon vuoksi. Maanantaina ennen salille menoa kävin treenikaverin luona kahvilla ja vähällä oli salin jättäminen väliin. Sain kuitenkin kiskottua itseni salille ja tehtyä hyvän treenin. Illalla kiittelin itseäni.

Tiistain pyörälenkki oli sitten täysi vastakohta maanantain hyvin kulkeneelle treenille. Tavoite oli ajaa pk-lenkki ja sellainen siitä toden totta tulikin. Vauhti oli olematon. Kiukutti. Loppumatkasta kipu niskassa äityi niin kovaksi, että ajoin hierontapisteen ohitse tarkistamaan onko putiikki auki vai ei. Onnistuin saamaan tunnin ajan vielä samalle illalle; 21:45-22:45.

Keskiviikosta tuli sitten enemmän tai vähemmän lepopäivä. Toki koiran kanssa tuli tehtyä hyvä pitkä kävelylenkki. Päivittäin olen käynyt koiruuden kanssa kävelemässä tunnista puoleentoista tuntiin. Illalla kävin kaverini synttäreillä, jotka vietettiin Kaivopuistossa nyyttäri meiningillä. Vettä satoi, mutta sade ei haitannut sillä paikaksi oli valittu shakkipelialue, josta löytyy katos. Aivan mahtava ilta! Siitäkin huolimatta, että vaihdoin boolin alkoholittomaan valkkariin ja jatkot jätin väliin.

Torstaina jälleen kiittelin itseäni edellisen illan valinnoistani :). Treeninä oli vk-yhdistelmä eli pyöräilyä ja juoksua nousevilla vauhdeilla. Yhdistin treeniin vielä uinnin, joka toimi mainiona verrana. Ja kiitos nuorille rantavahdeille, jotka joka kerta auttavat märkäpuvun kanssa ;). Treeni kulki hyvin ja olin yllättynyt onnistuessani nostamaan sykkeitä pyöräilyssä ilman treeniapua. Eikä vatsan kanssa ollut mitään ongelmia juoksun aikana. Treenin jälkeen kävin vedessä pikaisesti palauttelemassa. Tällaisiä treenifiiliksiä lisää!

Alkuviikon säätämisien vuoksi perjantain lepo tuli pidettyä keskiviikkona ja perjantai-iltana kävin uimassa rauhallisen pitkän uinnin treenikaverin kanssa. Tunti polskuteltiin järvessä. Tavoite oli kiertää yksi saari, mutta lokkiyhteiskunnan rauhaa emme halunneet häiritä, joten käännyimme takaisin kiertämättä saarta.

Lauantaina jo pääsin takaisin alkuperäiseen treenisuunnitelmaan. Päivä oli helteinen, jonka vuoksi tein jälleen pientä säätöä ohjelmaan. Verra olisi pitänyt tehdä pyörällä, mutta koin fiksummaksi tehdä sen uiden ilman märkäpukua. Koska rannan parkkipaikka oli aivan tukossa, jätin auton n 1½ km päähän rannasta, pyöräilin rannalle. Tällä kertaa ei rantavahtien tarvinnut auttaa märkäpuvun kiinni laittamisessa, mutta jätin pyörän heidän viereensä :). 

15 min uinnin jälkeen olin valmis päivän treeniin, joka oli jälleen yhdistelmätreeni sisältäen vauhtileikittelyä maantiellä ja juoksureitillä. Kaikki vedot piti mennä kovaa. Pyöräilyn jälkeen lähtiessäni juoksemaan jalat tuntuivat hyviltä, mutta pakarat olivat kipeät. Ilmeisesti etureisipolkija on onnistunut aktivoimaan muitakin lihaksia. Viimeinen juoksuveto päättyi uimarannalle ja koko treeni päättyi samoin kuin oli alkanut eli uintiin. Nyt rantavahtien viereen jäi juoksukengät ;). Verran aikana mieleen palautui mitkä ovat niitä hetkiä, joita voi kokea tämän lajin parissa: kovan treenin jälkeen voi mennä suoraan ihanan viileään veteen vaihtamatta uikkaria päälle! Uinnin jälkeen hölköttelin autolla fiilistelen hyvää treeniä.

Fiilistely muuttui melko lailla stopatessa polarin. Kello oli 16:30 ja meidät oli kutsuttu synttäreille klo 16!! Olin unohtanut täysin ajan kulun. Ajomatka kotiin kestää n 20 min, suihkussa piti ehdottomasti käydä, naama kaipasi meikkiä. Myöhässä ja suihkun raikkaana, mutta emme viimeisenä saavuimme onnittelemaan päivänsankaria. Lauantai-ilta kului nopeasti hyvässä seurassa nauttien maltillisesti viinistä ja ei-niin-maltillisesti pöydän muista antimista.

Treeniviikko päättyi hikiseen pk-pyörälenkkiin ja lyhyen juoksuun.

Lopuksi viikko tilastoina ilman päivittäisiä reippaita kävelyitä Khalin kanssa:


2 kommenttia:

 1. Pitkää päivää tekee hierojat teillä päin =D mutta hyvä että pääsit kuitenkin!

  Hyvin oot jaksanu jo treenata joroisten jälkeen, palautuminen lähtenyt siis hyvin käyntiin :)

  KOmmentoin tänne tuota edellistä postausta-voi tuota teidän Khalia kun on toinen simahtanut nätisti kivien juurelle :))) Tykkääkö Khali uida? myö ollaan Lotan kanssa lähdössä just uimaan, mittari näyttää varjossa +34 joten ei mitään puhetta kävelylenkille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tulee palautumiseen, niin tänä vuonna se kyllä vaati pidemmän ajan kuin aikaisempina vuosina. Mutta viime viikon loppupuolella alkoivat treenit kulkemaan.

   Khali on kova auringonpalvoja. Tuo on sen lempipaikka pihalla niin kauan kuin aurinko lämmittää siihen. Tässä lähellä on lampi, jossa saisi uittaa koiria, mutta meidän Khali kiertää lammen niin kaukaa kuin mahdollista. Olisi kiva löytää ranta, johon saisi viedä koiria, niin voisi kokeilla lähteekö Khali mun kanssa veteen.

   Poista

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)