15.8.2016

Viikot ennen Challenge Turkua

Kuten monessa muussakin asiassa, niin myös sairaudesta toipumisessa ei ole yhtä kaavaa tai aikajanaa. Yhdellä menee kaksi vuotta, toisella vuosi, kolmannella puoli vuotta. Jokainen on yksilö, jokaisella on erilainen tausta ja keho.

Henkisesti olin varautunut useamman kuukauden toipumiseen, mutta jo viisi viikkoa sitten vielä ollessani sairaalassa ehdotin miehelleni ajatusta olla peruuttamatta Challenge Turkua. Halusin ja kaipasin hänen tuen ajatukselle. Ilman puolison tukea ja ymmärtämystä ei normaali treenaaminenkaan ole helppoa, puhumattakaan tällaisen idean toteuttamisesta. Toki tiedostin sen faktan, etten tule olemaan 100% kunnossa. Tavoite oli päästä sellaiseen kuntoon, että voin liikkua pk/aerobisella kynnyksellä.

Viikko sitten sunnuntaina tein ensimmäisen yhdistelmätreenin, jossa uin 1.2 km, pyöräilin 70 km ja juoksin 2x20 min + 5 min verraa. Tuo meni hyvin, mutta uintia lukuunottamatta vauhdit olivat vaatimattomia. Tuon treenin perusteella tein laskelmia, että 8 h alittuu ja sitä myöten päätöksen osallistua kisaan. Tavoite oli ylittää maaliviiva 7 ½ tunnissa, saada finisher-paita, sillä kaikki ns treenaaminen on ollut peruskestävyysalueella, ilman tehotreenejä eikä edes matkat ole olleet pitkiä. Näillä treeneillä ei ihmeitä tehdä eikä odotukset voi olla korkealla.

Viimeiset kolme viikkoa ennen Turku Challengiä ovat sisältäneet:
* kolme kertaa uinti altaassa.
* neljä kertaa uintia avovedessä.
* viisi juoksukertaa, jotka ovat olleet 20 minuutista tuntiin poislukien yhden puoleentoista tunnin juoksun, jossa kaikki nousut menin kävellen.
* neljä maantiepyöräilyä, joiden pituudet vaihtelivat 30 kilometristä 51 kilometriin.
* yhden traineriharjoituksen huonon sään vuoksi.
* kaksi kertaa lihastasapainoa ja -aktiviointia.
* yksi pitkä kävely.
* yksi triathlon/yhdistelmäharjoitus.

Matkoja lisäsin jokaisen kerran jälkeen, jos kroppa oli samaa mieltä. Samaa tein vauhtien kanssa. Pyöräilyharjoituksissa nopein keskivauhti oli ollut 25 km/h ja juoksussa 20 min matkalla 6 min /km, mutta esim hiukan yli tunnin juoksutreenissä lähes 8 min/km. Vauhti on kuitenkin kasvanut jokaisessa treenissä, joten luottavaisin mielin valmistauduin Turkuun. Tietoisesti pidin matalaa profiilia itse osallistumisesta tai muutamista erinomaisesti menneistä treeneistä kuten tuo yhdistelmätreeni.

Näillä "hurjilla" treeneillä starttasin sunnuntaina Turussa tietäen oikein hyvin, etten missään nimessä tule pääsemään entisiin aikoihini. Olin myös tehnyt itselleni selväksi keskeyttämisen mahdollisuuden. Suurin tavoite oli päästä tästä portista läviste:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)