18.2.2014

"Sitten sua ei pidättele mikään"

On tää ihmiskroppa ihmeellinen! Eilen rauhallinen kävely aiheutti kipua lantionalueelle. Viime yö tuli sitten nukuttua heikosti. Tänään kävin aamusta herra osteopaatin luona, joka oli sitä mieltä, että kun mun lantion biomekaniikka ei toimi kunnolla, niin huonolla alustalla hitaasti kävely ei tee sillä hyvää. Eli mun pitäisi vaan juosta :).

Tänään avattiin molempien reisien faskioita. Tuon oikean reiden faskia on kyllä niin hemmetin tiukka. Laittaa ihan ihmettelemään kuinka mä olen edes viime kesänä kyennyt edes polkemaan ensimmäistäkään mäkeä ylös tuolla jalalla. Kipeätähän se teki viime kesänä niin polveen kuin selkääkin ja aina tuntui siltä, että reisi kirraa kiinni.

Tähän väliin mainittakoon, että iskiasoireet on selätetty ja nyt koetataan selättää näitä muita vaivoja. Vaiva kerrallaan kohti tasapainoisempaa kehoa!

"Lihasta siis ympäröi sidekudoksesta muodostunut lihaskalvo, jonka tiukkuus aiheuttaa mekaanista epätasapainoa ja kudotasolla ilmenee rajoittuneena liikkeenä. Faskian tehtävä on "pitää kaikki kasassa" ja antaa tukea muille kudoksille ja elimille sekä mahdollistaa liikkeen kudoskerrosten välissä. Toisin kuin lihaskudos, faskia ei ole kovin joustavaa. Faskiasta voi tulla tiukka monestakin eri syystä. Yksi syy on rasitusvamma."

Ei siis ihme, jos mm viime kesänä - etenkin pyöräilyssä ja juoksumäkivedoissa - reisilihas tuntui kirraavan kiinni pystymättä "vääntämään" enää yhtään enempää. Tunne on ollut siis aivan oikea. Foam Roller on oiva apu liikkuvuuden ja kimmoisuuden parantamiseen ja sitä kautta kohentamaan faskioiden verenkiertoa ja nestetasapainoa. Mutta ei näitä itse voi aukaista, en ainakaan minä.

Käsittelyn jälkeen jo pelkkä kävely tuntui kevyeltä. Viime viikolla ostepaatin käsittelyn jälkeen mulla lähti vähän lapasesta wattbiketreeni. Onneksi vasta viimeisessä wattbikevedossa. Katsotaan pystynkö hillitsemään itseäni tällä viikolla pysyen pyydetyissä sykkeissä ja tehoissa. Ja miltähän se juoksu ja etenkin pyöräily mahtaa tuntua pidemmillä matkoilla, jos ja kun nää kalvot saadaan joku päivä auki.Voiskohan siinä käydä niin, kuten tänään herra osteopaatti totesi: "Sitten sua ei pidättele mikään."  Kesää siis odotellessa ja tämä viikko mennään kevyellä treenillä ja useammalla lepopäivällä- ainakin vielä tämä päivä ;)

Teetä ja sympatiaa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)