1.10.2013

Koulutusta ja kuntoutusta


Uusi kausi starttaa sunnuntaina ja tässä vaiheessa viikkoa näyttää siltä, että niin iskias kuin pohje on saanut tarvittavan levon. Monta viikkoa onkin mennyt lähes hiipien eteenpäin niin kotona kuin ulkona. Khali on ollut hätää kärsimässä, kun ei ole päässyt juoksemaan metsään.

Kineosioteippaus alkaa olemaan tuttu näky mun kropassa. Tällä kertaa fyssari teippasi pohkeen keppien jälkeen:


Sunnuntaina kävin ensimmäisellä lenkillä, josta voi jo sanoa, että se oli kävelyä. Valitsin maastoksi mahdollisimman tasaisen jotta askelta ei tarvitse viedä kovin pitkällä taakse. Hyvin meni ja seuraavana päivänä uskaltauduin jo kävelemään ulkoilureiteillä ilman keppejä ilman kinesioteippausta. Ja illalla meillä oli yksi onnellinen ja väsynyt koira kotona.

Tänä aamuna ei ollut tietoakaan hermoperäisestä ärsyttävästä jatkuvasta vedosta jalkaan ja lantionseudulle. Pohjekin tuntui samalta kuin ennen vamman syntymistä. Niinpä uskaltauduin kaivamaan kävelysauvat esille ja suunnistamaan rinteeseen. Varovasti tunnustellen nousin loivimman rinteen. Ei minkäänlaisia ikäviä tuntemuksia. Siispä uudestaan alas. Rinne rinteeltä otin tavoitteeksi jyrkimmän rinteen. Rauhallisella askelluksella, mutta päättäväisesti nousin rinteet ylös.

Sykemittari oli matkassa, mutta kuuntelin enemmänkin hengitystäni ja jalkoja. Tiedostan kuinka heikossa hapessa sitä ollaan reilu puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Nyt lähdetään rakentamaan peruskuntoa rasittamalla malttillisesti sydäntä ja koko kehoa. Vaikka rinteitä nousinkin ylös, niin eipä tuo syke ollut noussut yli aerobisen kynnyksen. Kyllä on vihreää!


Noin kaksi viikkoa sitten alkoi opiskelut. Mielenkiintoista on ollut. Jo koulutukseen mennessä tiedostin kuinka vähän tiedän, mutta että näin vähän tiedän! Paljon on siis opittavaa ja osa asioista on vaan päntättävä päähän.

Tämä on vielä selkeää:

Nyt alkaa vaatimaan keskittymistä ja pänttäämistä:


Seuraavien kuukausin aikana nämä näkymät tulevat erittäin tutuksi:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)