20.10.2012

Viimeinen pitkä uintitreeni ennen kisojaTänään kävin vetämässä viimeisen pitkän uintitreenin ennen kisoja. Koko automatkan kävin keskustelua itseni kanssa. Edellisestä treenistä oli kulunut ainoastaan 14 tuntia ja viikon treenit kyllä tuntuvat kropassa.

Hallilla pääsin ja sama itsensä motivointi jatkui altaassa. Paikallisella triseuralla on lauantaisin yksi rata varattuna kahdeksi tunniksi eikä kukaan muu tullut viettämään kaunista lauantaipäivää sisätiloihin, joten sain yksin uida. Vaikka en varsinaisesti varannut rataa, mutta eipä radalle ollut tunkua.  Viikon treenit tuntuivat toisessa pakaralihaksessa ja olkapäissä. Olisin tehnyt mieli ottaa rennosti, mutta näitä rentoja uinteja on kerääntynyt alkuviikosta aivan tarpeeksi. Kuin oikein teki nannaa olkapäissä tai jaloissa, niin motivoin itseäni jatkamaan samalla rasituksella; ”tämä on viimeinen pitkä ja kova treeni ennen kisoja. Anna lihasten totuttua tuohon tuntemukseen, sillä hyvin todennäköisesti samaa tuntemusta on ensi viikonloppuna.” Jotta en olisi reilun tunnin aikana kyllästynyt päässäni soivaan hokemaan, niin otin käyttöön myös vanhan hyväksi todetun piiskurin: ”Muutkin treenaavat!”
 

Yllättävän hyvin onnistuin pitämään vauhtia yllä yksin uidessa vaikka vauhti olisi voinut olla kovempikin. Ei oikein ole luottamusta omaan vauhtikestävyyteen ja vahtiin, josta kyllä soimasin itseäni treenin jälkeen. Tällaisen treenin kuitenkin onnistuin vetämään:
300m verra
300 tekn(3x (50m Vu yhdenkäden uintia, vaihto joka 3. käsivedolla + 25m Vu potkuja kyljelleen puolta vaihtaen + 25m Vu))
800m Vu I
2x300m Vu lätt II, tauko 15s
4x200m kv pull III, tauko 15s
6x100m kv pull+lätt IIII, tauko 15 sek
8x50m Vu IV, tauko 15 sek
200m verra

Treenin jälkeen käytiin tutustumassa uuteen ostoskeskukseen ja meksikolaiseen ravintolaan. Mitkä annokset!  Alkuruuat olisi pitänyt jättää väliin, sillä pääruokaa jäi melko paljon lautaselle. Ei ainoastaan minulta, vaan meiltä kaikilta. Ensi kerralla osaan olla fiksumpi jättäen alkuruuat tilaamatta. 

4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuullostaa Päivi tämä siun viimeistelytreeni :) Hyvä setti! Toivottavasti pakara ja olkapää asettuu ensiviikon lopuksi! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Tällaisiä treenejä olisi vaan pitänyt olla jo elokuun puolesta välistä lähtien. Vielä kun uskaltaisi siirtyä pois mukavuusalueeltaan, niin kehitystäkin saattaisi tapahtua. Tässä vaiheessa vaan ei enää auta katua tekemättömiä treenejä.

   Poista
 2. Tsemppiä kisoihin, Päivi! Toi 8x50 IV vaikuttaa jo aika kovalta noin pitkän treenin jälkeen. Tuntui varmaan kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia! Ei tuossa kohtaan enää vauhti kasvanut, mutta sykkeet nousivat ;)

   Poista

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)