16.1.2011

"Massakauden" jälkeen paluu normi treeniohjelmaan


Viimeinen kuukausi meni huonosti treenatessa. Pitkittynyt flunssa, joka sahasi edes takaisin eikä millään tahtonut jättää mua rauhaan teki oman loven treeniohjelmaan. Lisäksi joulu, joka ei aiheuttanut stressiä, mutta verotti omansa treeniohjelmasta. Uskallan epäillä, että ilman flunssaa olisin joulusta huolimatta treenannut enemmän kuin mitä tein. 

Polar kertoo karua tilastoa joulukuun viikoilta; 11 h, 7:30h, 5:30h, 4:45h ja vuoden vaihteessa 7:30 h. Positiivista toki on, ettei mikään viikko mennyt ilman treeniä, mutta flunssasta johtuen treenit ovat olleet kevyitä sykkeiden noustessa liian korkealle. 

Joulukuussa piti tehdä juoksu- ja uintitesti. Toista en edes yrittänyt tehdä tietäen sykkeiden nouseva liian korkeiksi ensi askeleen jälkeen. Uintitestiin osallistuin luottavaisin mielin ehkä turhan ylimielisestikin. Normaali olotilassa 400m vaparin ei pitäisi olla mulle ylitsepääsemätön este. Ennen testiuintia meillä oli normi ohjelma, joka sisälsi mm 6x50m VU pykälää kovempaa uituna kuin mitä ui testiuinnin. Noiden vinstojen aikana tunsin lihasten maitohapottavan eikä uinti tuntunut kevyeltä. Ei tuollaiset tuntemukset todellakaan anna hyvää pohjaa lähteä tekemään testiuintia. Niinhän siinä sitten kävi, että 100 metrin jälkeen vauhti hiipui, tuntui siltä kuin lihaksien tilalle olisi vaihtunut rautaa. Ei kulkenut vaikka miten yritti. Puolessa välissä testiuintia tein päätöksen, parempi keskeyttää. Fiilikset olivat pitkää alamaissa. Kuinka monesti olen uinut torstaisin Kristan treeneissä 400m vk-sykkeillä?

Vuosi 2011 alkoi paremmissa merkeissä. Olen päässyt treenaamaan ehjiä treeniviikkoja ja tekemään myös vauhtitreenejä.

Lihaksissa tuntuu tehdyt treenit.  Tätä oloa olin jo ehtinyt kaipaamaan. Kun treenit saadaan taas kulkemaan ohjelman mukaisesti, niin seuraava steppi on saada paino takaisin normilukemiin. Ruuan laatuun ja määrään on kiinnitettävä huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)