29.12.2016

Puolivuositarkastus lähenee

Pian on puolivuotta kulunut diagnoosista ja vuoden vaihteen jälkeen on puolivuositarkastus, jossa lääkäri tekee päätöksen jatketaanko lääkitystä vai ei. Kovasti toivon pääseväni eroon kontrollikäynneistä, joita on ollut melko säännöllisesti kerta viikkoon. Arvot kun eivät ole tahtoneet pysyä hoitotasolla.

Lääkitys ei ole nyt juurikaan haitannut elämääni. Muutamia ruoka-aineita ja pari lasillista viiniä on jäänyt väliin ja Levillä ollessani laskettelu vaihtui juoksulenkkiin ja kahvitteluun. Näiden lisäksi pienet mustelmat kropassani ovat välillä kiusallisia.


Viimeiset kaksi kuukautta olen päässyt treenailemaan melko tasapainoisesti. Juuri ennen joulua kävin samoissa pyörä- ja juoksutesteissä kuin lokakuun alussa. Testien perusteella suunta on oikea ja melko lähellä viime syksyn tasoa. Viime kevään tilanteeseen on kuitenkin vielä matkaa.  Jos vaan pysyn terveenä eikä elämässäni tapahdu mitään mullistavaa, niin eiköhän tästä vielä päästä sellaiseen kuntoon, että kesällä 2017 on järkevää olla starttiviivalla.

Juuri näissä tilanteissa, joissa elämä ei kulje jouhevasti eteenpäin, ja takapakkien jälkeen lähtee tavoittelemaan kadotettua kuntotasoa, saattaa yksin lähteä haukkaamaan liian isoa palaa liian nopeasti. Vaikka tietoa ja taitoa on omasta takaa ja netti tarjoaa sitä vielä monin kerroin enemmän, niin ulkopuolinen pystyy katsomaan kokonaistilannetta kriittisemmin tasapainottamalla määrät ja tehot tilanteeseen sopiviksi. Yksinäni olisin saattanut tehdä itselleni enemmän hallaa kuin hyötyä.
kuva poimittu netin syövereistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)