3.11.2013

Pyhäinpäivän hapokas treeni

Kuva by Esa
Lauantaiaamuna kokoonnuimme tällä kokoonpanolla Pajulahdessa. Kyseessä on Katjan ryhmän ensimmäinen yhteistreeni tällä kaudella. Ryhmän koko on kasvanut viime vuodesta joka on erittäin mieluisaa, sillä kuten nytkin aivan kaikki eivät päässeet osallistumaan treeniin.

Treeni alkoi kevyellä juoksulla eli 17min yhteen suuntaan ja käännös takaisin. Näin kukin pääsi juoksemaan omaa vauhtiaan. Juoksun jälkeen suuntasimme salille, jossa teimme koko kropan kehittäviä lihaskuntoharjoituksia. Osa liikkeistä oli tuttuja, mutta olihan siellä liikkeitä, joita itse en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Osa liikkeistä, etenkin liike nimeltään keppi vatsa, vaati hillitöntä keskittymistä, keskivartalon hallintaa sekä olematonta vatsaa. Jos liikettä piti tehdä 2x20, niin itse sain vaivoin tehtyä 2x5, joista onnistuneesti mahdollisesti se kaksi. Vaikka liikkeet olivat haastavia, niin ääntä ja naurua riitti. Taidettiin terrorisoida salilla muiden treenaavien treenihetkeä, sillä ennen meidän porukan saapumista salilla oli melko hiljaista, jopa harrastunnelma. Naurusta ja huulenheitosta huolimatta jokainen teki kunnon treenin.

Liikkeet ovat niin uimareiden kuin juoksijoidenkin liikepankeista. Erinomaisia liikkeitä, joten nyt vaan on säännöllisesti tekemään näitä.


Lihaskunnon jälkeen suuntasimme uimahallin puolelle. Etukäteen meitä oli informoitu Katjan toimesta, että erilaisia leluja kokeillaan. Oli lelua vartalonkierron havaitsemiseen ja oli lelu saamaan tuntumaa, että käsi on oikeassa kulmassa ja asennossa vedessä. Molemmat olivat oivia apuja. Harkinnassa olisi toisen lelun hankinta.

Treenin loppupuolella kuvattiin kunkin uintia ja treenin jälkeen uinnit analysoitiin. Iso näyttö (seinä) ja pysäytyskuvat mahdollistivat uinnin kunnollisen analysoinnin vaikka melko raakaahan tuo oli. Mielestäni oma uintitekniikka on mennyt askeleen taaksepäin pyrkiessäni saamaan pään alemmaksi ja treenaamalla käsivedon ottamista mahdollisimman lähellä veden pintaa. Iskiasongelmat taasen ovat saaneet mun potkut todella laiskaksi. Tosin eilen uidessa alaselässä ja varsinkin oikeassa jalassa oli ikävää, jopa kipeää tunnetta.

Tässä kuva viime vuodelta, jolloin molemmat ote ja päänasento ovat paremmat kuin tänä päivänä. Liika yrittäminen ei ole koskaan hyväksi. Tosin vartalonkierto voisi olla voimakkaampi, kuten nilkkojen joustavuuskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)