5.6.2017

Kuuma, kuumempi, Samorin. Osa 1: Pre-Race


Lyhyesti: Hulppea kisapaikka - x-bionic sphere, joka on Slovakien Olympiakomitean virallinen valmennuskeskus, erinomaiset järjestelyt. Mieletön kokemus, vaikka oma suoritus meni alakanttiin. Kyse oli siis Challenge Champioship -kisasta, johon onnistuin saamaan paikan viime vuoden Challenge Turun kisasta. Kisarapsa on kahdessa osassa. Osa 1 on valmistautumisesta kisapaikalla ja osa 2 on sitten itse kisasta.

Torstaina lennettiin Suomesta Wieniin, josta autolla töräytimme suoraan kisapaikalle hoitamaan rekisteröitymisen.


Rekisteröitymisen jälkeen tehtiin nopea tutustuminen startti- ja vaihtoalueeseen:Majapaikkamme oli n 20 min ajomatkan päästä kisapaikasta. Tavaroiden purku ja jännityksellä pyörälaukun avaaminen. Onhan pyörä ehjä? Eihän pyörän kasaamisessa vaan tule mitään suurempia ongelmia? Pyörä oli täysin ehjä eikä pyörän kasaamisessa ilmennyt ongelmia.

Tuloiltana tein lyhyen pyörälenkin, jonka aikana onnistuin eksymään pienen pienen kylässä kääntymällä väärästä risteyksestä joutuen viereiseen kylään, jonka vei minut kyllä melkein suoraa tietä oikeaan kylään, mutta junaradan väärällä puolelle. Lopulta oli kysyttävä tieto ensimmäiseltä vastaaantulijalta. Lopulta kieliongelmien ratkaisun jälkeen sain neuvot englanniksi huomatakseni olevani vain kilometrin päässä majapaikastamme.

Seikkalun jälkeen en enää lähtenyt tekemään juoksua, vaan päädyimme saman kadun varrella olevaan ravintolaan syömään. Vaihtoehtoinen oli kasvispizza tai neljän juuston pizza. Parempaa pizzaa tuskin olen koskaan syönyt.Seuraava päivä meni täydellisesti kisapäivään valmistautuessa. Perjantaiaamuna klo 7-9 välillä oli mahdollisuus tutustua uintireittiin. Koska olin paikalla melko myöhään, tein lyhyen uintiverran tarkistaakseni miten poijut näkyvät ja saaden edes pientä tuntumaan uintiin. Ilman lämpötila aamulla oli lähemmäksi 30 astetta, joten mukavan hien sai päälle jo pelkästään pukeutumalla märkkäriin :).


Ennen reissuun lähtöä olin ehtinyt käymään pari kertaa avovedessä kokeilemassa talvella ostamaani uutta märkäpukua. Kun toisellakaan kerralla puku ei tuntunut hyvältä ja olkapäihin sattui, lähti matkaan useamman vuoden hyvin toiminut Makon  - hiukan jo kärsinyt - märkkäri. Uinti tuntui todella hyvältä. Ei sattunut olkapäihin, kädet liikkuivat normaalisti. Lähes kahden viikon jälkeen uinti tuntui jälleen kulkevan. Yes!

Uinnin jälkeen seurasi kisainfo:


jossa tarjoilut olivat - ainakin ennen ensimmäistä infoa - ruhtinaalliset.

Kevyen lounaan jälkeen, tein kisaverran - lyhyt pyörä ja juoksu. Molemmat kulkivat hyvin ja odotukset kisaan kasvoivat. Totuuden nimissä on kerrottava, että talvella ajattelin huoltopisteiden välin olevan kyllä melko tiheä, mutta kisaverran aikana tulin siihen tulokseen, että n 2km huoltoväli on erinomainen asia. Oma verrajuoksuni ei ollut 3 km pidempi, mutta 2.5 km totesin kaipaavani nestettä ja viilennystä.  Kisaverran aikana Polari näytti ilman lämmöksi 34.5 astetta. Ennusteen mukaan lauantai olisi se kuumin päivä eli tuskaisen kuuma mulle.

Suihkun kautta takaisin kisapaikalle.  Pyörän, kypärän ja kisanumeron tsekkaus. Ensimmäistä kertaa vaihtoalueelle ei päässyt ennen kuin numerolapun takana oli oma nimi, lähiomaisen tiedot ja mahdolliset sairaudet ja lääkityksen kirjattu ylös. Vaikka asia tällä hetkellä itselleni erittäin tärkeä, niin enpä ollut muistanut kirjoittaa näitä tärkeitä asioista. Samat tiedot kulkevat ranteessani, mutta numerolapuna takaanta ne löytyvät nopeasti. Samalla käynnillä hankin puuttuvat tavarat kisaexposta. Kisapäivän yksi ehdoton varustus oli jäänyt kotiin. Nimittäin juoksuosuuden päähine eli valkoinen lippis sekä turvatarkastuksessa osa pyörän huoltotarvikkeista oli poistettu matkasta mm. ketjuöljy.

Pyörä valmiina lauantain kisaan

Ennen Pasta Partyä meille jäi aikaan chillailuun: 


Pasta Party oli kuin illallinen seisovasta pöydästä. Valkoiset liinat, useampaa vaihtoehtoa salaateissa,  ruuissa ja jälkiruuissa. Olisi voinut syödä enemmänkin, mutta malti on valttia pasta partyssäkin.Järjestäjien puolelta oli toive jättää jo perjantai-iltana vaihtoalueelle myös pussit. Oma rutiini on se, että pakkaan illalla ennen nukkumaan menoa pussit ja samalla käyn mielessäni lävitse vaihdot.

ja lopuksi jalat ylös ennen nukkumaan menoa.
to be continued....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)