13.3.2011

Takareisien etsintä alkanut


Lumien katoamista maantieltä odotellessa fillari on huollettu, pyöräilykengät hankittu. Tähän mennessä olen käyttänyt sisäpyöräilykenkiä niin sisällä kuin ulkona fillaroidessa. Kengät ovat edelleen hyvässä kunnossa vaikka niiden kanssa on yhteistyötä tehty vuodesta 2004. Myös polkimet uusittiin.
Pyörän huollon yhteydessä tarkistettiin ajoasento. Saamani kommentit kertoivat karusti miten pielessä ajoasentoni on.  Pyörä jäi huoltoon ja sovimme uudet treffit seuraan viikon perjantaille. 

Perjantaina menin sovitusti suoraan liikkeeseen. Pyöräni odotti mua trainerin päällä. En tiedä johtuiko hiki tilan lämpötilasta, jännittämisestä vai tuskasta. Kenties kaikista. Ensimmäinen kommentti tuli käsien asennosta. Ranteeni jäävät hiukan koukkuun, mutta toisaalta ranteiden pitäminen suorana taas muuttaa käsien asentoa niin, että peukalon ja etusormen väliä alkaa hiertää. Seuraavaksi korjattiin jalan asentoa. Nilkka on liian ojennettuna. Jostain syystä vaikutti siltä, että nilkoissani on kuminauhat, sillä automaattisesti kantapää nousee liian ylös. Sitten päästiin polviin ja itse ensimmäisiin tekniikkaharjoitteisiin. 

Tuskan hiki alkoi todella virrata siinä vaiheessa, kun harjoiteltiin jalka kerrallaan toisen jalan levätessä takana irti polkimista ja pitäen oikean ajoasennon samalla kun työtä tekevän jalan takareiden lihaksien tuli tehdä työtä etureisien sijaan. Kuuleman mukaan olen etupolkija. Termi, jota en ole aikaisemmin kuullut, mutta joka tarkoittaa sitä, että ainoastaan etureisi tekee työn. 

En ollut ollenkaan vakuuttunut asiasta ennen kuin konkreettisesti itse huomasin tuon. Yrittäessäni polkea tasaisesti kierroslukemaa nostaen huomasin selkeästi kuinka kierroksen aikana tulee kohta, jolloin poljin vie jalkaani eikä toisinpäin. Kierrosten noustessa edelleen pyöräilystä tulee nykivää ja edelleen kierrosten noustessa pyörä alkaa heijata.

Lähes tunnin tekniikkaharjoittelun jälkeen olen edelleen hyvin alussa, mutta erittäin tietoinen laiskoista takareisistäni. Nyt alkaa takareisin tietoinen etsintä ja niiden aktivointi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)