28.12.2017

CSS -testi

Riippumatta siitä onko kyse urheiluun tai muuhun liittyvä testi tai koe, niin mulla ne menevät aina penkin alle. Urheilun puolella siihen liittyy liikaa yrittämistä ja akateemisissa aiheissa jännitystä. Liika yrittäminen näkyy sähläämisenä tai kuten eräs uintivalmentaja totesi; menet nuoruuden innolla. Akateemisissa aineissa - etenkin jos testissä on mitään mikä viittaa matematiikkaan - aivojen täydellisenä tyhjentymisenä. 

Tällä viikolla mulla oli uinnissa CSS-testi (Critical Swimming Speed). Edellisestä kerrasta on jo tovi ja tuolloin nimenomaan 400m meni huonosti. Tälläkin kertaa samainen matka meni liiaksi yrittämiseksi, rentous puuttui. Mun pitäisi varmaankin uida pidempää settiä ennen testiä, jotta saisin karistettua ylimääräiset energiat pois.

Heti CSS-testin perään mulla oli 10x100m Vu CSS-tuloksella. Satuin vain uimaan nuo kaikki sataset sekunnin-kaksi kovempaa kuin mitä testitulos oli. Syketaso oli sama näissä satasissa kuin mitä se oli testissä. Tämä on yksi syy miksi itse en ole ihastunut näihin testeihin, kun monesti sitten kuitenkin treeneissä uin pitkiä settejä kovempaa kuin mitä CSS-tulos on ollut. Itselleni sopii paljon paremmin testata uinnin kehitystä uimalla vaikka juuri tuollainen 10 x 100 määrätyllä vauhdilla ja palautusajalla. Toinen on, että näitä testejä voi manipuloida esimerkiksi uimalla 200m hitaammin kuin mihin pystyy. Jos olisin uinut 200m kolme sekuntia hitaammin kuin mitä uin, olisi CSS-tulos ollut kaksi sekuntia kovempi. 

Viime kerrasta CSS-tulos kyllä parani, mutta parantamisen varaan jäi. Seitsemän kesää on hinkattu samoja aikoja, joten kyllä oma tavoite on parantaa puolimatkan kisassa 1900m uintiaikaani. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)