2.9.2017

Älylättäreiden antia



Sen verran ärsyttävän näköistä uintini on, että moni valmentaja on ollut halukas antamaan oman panoksensa tekniikkani korjaamiseen. Hyviä vinkkejä olenkin saanut ja kaikista niistä olen erittäin kiitollinen. Vinkeistä huolimatta tekniikkani ei ole korjaantunut. Mutta myönnän myös oman panostukseni tekniikan korjaamisen olleen melko mitätöntä. Tekniikan korjaaminen on herkkä asia ja helposti yhden  asian korjaaminen hajottaa tekniikan jostain muualta.

Ennen kesää kuitenkin valmentajalta tuli vinkki ottaa yhteyttä Tampereen suunnalle selvittääkseni käsivetoni voimapiste ja miten voima suuntautuu. Näin tein ja muutamien mutkien kautta löytyi Riihimäeltä Jani, joka toi tullessaan Rikun Tampereelta. Lucky me!

Jokaisen nauhoituksen jälkeen käytiin data lävitse. Tässä yksi näkymä toisen käden liikkeestä takaantapäin. Näiden kuvien ja lukujen kanssa menee kyllä tovi jos toinenkin yrittäessä saada kuvan missä kaikissa kohtaa on korjattavaa.


Paras anti itselleni oli nähdä heti uinnin jälkeen missä kohtaa voima on vähäisintä ja missä taas se on vahvinta. Riku osasi hyvin kertoa ja kädestä pitäen näyttää miten saisin voimaan jatkuvuutta. Tein muutamia kuivaharjoitteita hakien oikeita lihaksia. Heti alkuun tuli selväksi kuinka selkeä ero mulla on oikean ja vasemman puolen välillä. Saliohjelmassa mulla on käsipainoilla tehtävä liike, johon on lisätty vartalonkierto. Tuossa liikkeessä olen huomannut, että oikealle puolelle tehdessä en jaksa tehdä liikettä puhtaasti yhtä monta kertaa kuin vasemmalle. En ole osannut kohdistaa heikkoutta näin puhtaasti vatsalihakseen.

Kuivaharjoittelun jälkeen nauhoitettiin vielä yksi pätkä, josta näkyi heti parannusta voiman jatkuvuuteen. Tämä osoitti itselleni hyvin selkeästi perusvirheeni. Edellenkään ei tarvitse miettiä sormien asentoa ;), kun en osaa edes aktivoida oikeita lihasketjuja. Viesti oli hyvin selkeä: perusasiat kuntoon palikka kerrallaan. Tämän siitä saa kun on "aina" osannut uida.

Ei tule olemaan helppoa saada vanhan tekniikan tilalle uutta. Mutta sen verran innoissani olen saamaan tekniikan kuntoon, että pitkin päivää olen koettanut aktivoida kineettisiä ketjuja.

Iso kiitos Janille ja Rikulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)